Što smo igrali? – Clash of the Titans 22.10.2021.

I ovog kišnog jesenjskog popodneva sastali smo se u prostorijama Gradske četvrti Retfala zbog druženja uz društvene igre kojeg od milja zovemo “Clash of the Titans”. Dobrog društva i zanimljivih igara nije nedostajalo pa idemo redom navesti kakve sve igre smo igrali!

Neke igre u vlasništvu kluba igramo ćešće i s razlogom ih zovemo favoriti. U njih svakako ubrajamo igre Thumblin’ Dice i PitchCar, koji zbog mogućnosti većeg broja igrača i dinamičnog načina igranja uvijek podignu razinu energije u prostoriji.

Od ostalih igara u vlasništvu kluba zaigrali smo pritajeni dragulj Zoar, već dobro poznati King of Tokyo, te neizostavni Ticket to Ride. U jednom trenutku smo imali dvije grupe igrača koji su igrali Ticket to Ride, od kojih je jedna igrala kartu Amerike s dodatkom dužih ciljeva, a druga Kartu Europe uz upotrebu dodatka stanica.

Jedna od igara koje smo svakako razmišljali nabaviti za klub odigrana je na našim stolovima pri samom kraju druženja – Splendor. Ako imate kakvih preporuka za nabavku igara koje biste željeli češće igrati ili smao mislite da bi ju trebali imati u vlasništvu kluba, molimo da nam se obratite u komentarima putem društvenih mreža.

Neke igre koje smo odabrali odigrati ovoga petka bile su u duhu listopadskih aktivnosti, pa smo tako dodavali malo bundeva u svoje napitke u The Quacks of Quedlinburg, plesali na balu vampira u Dracula’s Feast: New Blood, te čak dva puta bez uspjeha pokušali odgonetnuti značenje kartica asocijacija dva različita duha u Mysteriumu.

Naše kišno popodne zazelenjele su igre Meadow i Isle of Skye: From Chieftain to King. Prekrasne ilustracije prve zaokupljale su pažnju nekim novim igračima, dok su Isle of Skye: From Chieftain to King odlučile zaigrati dvije grupe igrača tijekom popodnevnog druženja.

Od noviteta i rariteta na našim stolovima imali smo nekoliko igara na izbor. Na stolovima se našla Yokohama koju zbilja dugo nismo igrali. S obzirom na prvi dojam koji navedena igra ostavlja na nove igrače, drago nam je primjetiti da je nakon prvog igranja ostala želja za ponovnim igranjem Yokohame.

Čak je dvoje naših članova ovoga petka odlučilo ponijeti i isprobati novu inačicu igre Galaxy Trucker. Novi dizajn komponenti ugodno nas je iznenadio, od ploča bordova koje se preklapaju do oblika astronauta. Nova verzija igre pršti bojom i samim dizajnom bolje komunicira temu i mehanike igre – kaotična zabava za koju je potrebno i malo sreće.

Najnovija igra ovoga petka bio je Brew kojeg smo kupili samo nekoliko sati prije Clasha i odmah isprobali. Brew je igra za 2 do 4 igrača u fantastičnom svijetu punom čudnih životinja. Ilustracije na karticama su vrlo upečatljive i simpatične, dok sama igra ima oku ugodan dizajn i ne zauzima puno prostora. Osnovna mehanika Brewa je postavljanje radnika u obliku kockica i kontrola kartica uz pomoć kockica vlastite boje. Tijek igre je jasan i svaki igrač ima svoju karticu s uputama i hodogramom svakog kruga. Igra traje ukupno četiri kruga što vrijeme trajanja zaokružuje na nešto više od sat vremena. Sama igra ima trenutke žestokog nadmetanja za teritorije jer dopušta manipulaciju kockicama, ša čak i uklanjanje kockica protivnika. Zbog ovog zadnjeg nam je jako drago da pravila sadrže detaljna pojašnjenja i pravila za sve kartice u igri što riješavanje nedoumica otklanja po kratkom postupku.

Ako volite kompetitivnu zabavu u igrama, Brew je naša topla preporuka!

Kaa i uvijek, fotografije igara koje smo igrali ovoga petka možete pronaći na našem Instagram profilu!