Linkovi

KLUB TITAN ATLAS OSIJEK
Facebook grupa u kojoj se možete prijaviti za članstvo ili čisto zatražiti dodatne informacije.
Youtube kanal na kojem možete vidjeti video uratke naših članova te komentirati.
Google site na kojem možete vidjeti stariju verziju naših stranica.
Twitter profil na kojem ćemo tweetati bitnije obavijesti.
Flickr profil na kojem se nalaze slike naših događaja.
UDRUGE
3. ZMAJudruga ljubitelja fantastike iz Rijeke, nastala nakon što je “Aurora” prestala djelovati tijekom 2005. godine. Udruga jednom godišnje organizira Rikon konvenciju i izdaje fanzin Eridan.
MOS CROATIA SPACEPORT – udruga ljubitelja Zvjezdanih ratova. Udruga svoje korijene vuče iz neformalnih sastanaka grupice Star Wars (SW) fanova koji su se upoznali na Internetu, točnije, na news grupi hr.rec.sf.starwars. Aktivnosti Udruge su raznovrsne, ali se i dalje zasnivaju na direktnom druženju članova i dijeljenju ljubavi prema Star Warsima, SFu i raznim igrama zasnovanih na direktnoj interakciji ljudi
SFERA – društvo za znanstvenu fantastiku iz Zagreba. Najveća udruga takve vrste na domaćoj sceni. Udrugu su 1976. godine osnovali Krsto A. Mažuranić, Ivica Posavec, Krešo Ljubić i Vojko Kraljeta. Ova udruga stoji iza mnogo projekata i časopisa kao što su: Sferakon, Parsek, Bilten i mnoge zbirke hrvatskog SF-a.
CAMARILLA AGRAM – međunarodna Vampire: The Masquerade L.A.R.P. kronika koja se održava u Zagrebu.
STRIPOS Udruga Stripos osnovana je u travnju 2009. godine. Do sada broji preko 160 članica i članova. Ciljevi Udruge su: populariziranje kulture stripa, izdavaštvo, kolekcionarstvo, razmjena, istraživački rad na polju stripa – poticanje (prvenstveno mlađe) populacije na kreativno stvaralaštvo u domeni stripa.
SF&F ALBUS – udruga za istraživanje i promicanje znanstvene fantastike, fantastike, mitologije i alternativnih znanosti iz Pazina. Osim što izdaje kratke zbirke priča, ova je udruga poznata po Istrakonu i LARP okupljanjima.
SG ALLIANCE – hrvatska udruga ljubitelja Stargatea
KULTURNI FRONT – udruga za razvoj kulture mladih iz Opatije. Svake godine organizira konvenciju znanstvene fantastike i fantastike Liburnicon.
JULES VERNE KLUB – klub ljubitelja i štovatelja djela francuskog pisca Julesa Vernea
RED SREBRNOG ZMAJA – zagrebačka udruga koja se bavi promicanjem viteštva, srednjovjekovne kulture, starih običaja i vjerovanja, te svijeta fantazije. Osim što se bave mačevanjem, rpg-om i izradom kostima, ova udruga stoji i iza časopisa Grifon.
USS CROATIA – udruga ljubitelja Zvjezdanih staza osnovana 2000. godine. Najveća Star Trek udruga u Hrvatskoj koja je nastala okupljanjem entuzijasta, malom web stranicom i mail listom. Danas broji preko 70 članova koji stoje iza istoimenog fanzina i česti su posjetitelji konvencija.
ARKADIA – klub ljubitelja stolno-strateških igara iz Zagreba osnovan davne 1993. godine. Udruga je najpoznatija po organiziranju raznih turnira, ali i kao nadahnuće mnogim sličnim udrugama širom Hrvatske.
UMS – AGRAM – zagrebačka udruga minijaturista, maketara i igrača stolnih strateških igara, osnovane kao izraz želje zagrebačkih igrača za povezivanjem i podizanjem spomenutih aktivnosti na višu razinu.
WARGAMING KLUB AVALON – osječka udruga minijaturista, maketara i igrača stolnih strateških igara, osnovane kao izraz želje osječkih igrača za povezivanjem i podizanjem spomenutih aktivnosti na višu razinu.
PORTALI
BOOKSA.HR – Udruga za promicanje kultura „Kulturtreger“ koja stoji poput sive eminencije iza vašeg omiljenog kluba Booksa osnovana je 2003. s glavnim ciljem promocije i popularizacije književnosti i drugih oblika suvremene urbane kulture i kulture mladih.
INVERZIJA– Portal za znanstvenu fantastiku, fantasy i horror u svim oblicima, okusima i pojavama
SciFi CENTAR – ono što je 1999. godine započelo kao Star Trek centar grupe entuzijasta sa mIRC chata, preraslo je u najveći SF portal na području bivše Jugoslavije, koji se iz godine u godinu pokazuje sve boljim i kvalitetnijim.
Sci-Fi World će pokušati donijeti pregršt vijesti iz domene filma, knjiga, stripova i igrica koje za teme imaju znanstvenu fantastiku i fantaziju.
FANTASY HRVATSKA – portal s ciljem promicanja i informiranja Hrvatske i šire javnosti o fantasyu i SF-u u Hrvatskoj i svijetu.
MOSCROATIA – Hrvatski Star Wars portal. Nastao kao službene stranice MosCroatia udruge ljubitelja Zvjezdanih ratova, ali je s vremenom prerastao u nešto više. Osim što prati zanimljivosti iz SW svijeta, ovaj site ima odličnu bazu podataka i enciklopediju Star Wars svemira.
NOSF – sf portal (i magazin) koji ima odličnu reputaciju među fanovima diljem Hrvatske. Najbolja karakteristika mu je što podjednako prati vijesti iz svijeta, kao i one s fandom scene.
MOSCROATIA – Hrvatski Star Wars portal. Nastao kao službene stranice MosCroatia udruge ljubitelja Zvjezdanih ratova, ali je s vremenom prerastao u nešto više. Osim što prati zanimljivosti iz SW svijeta, ovaj site ima odličnu bazu podataka i enciklopediju Star Wars svemira.
PRAZNINA TV – video podcast za znanstvenu fantastiku, fantasy i horor
ČASOPISI
ERIDAN – sf i fantasy fanzin udruge 3. Zmaj iz Rijeke, koji izlazi u tiskanom obliku, ali je moguće besplatno downloadati starije brojeve u obliku pdf ili html dokumenta.
YOSHI besplatni fanzin članova kultne hr.rec.fil.anime news grupe koji čitateljima želi približiti svijet pop kulture Japana.
VIA GALACTICA – Prvi hrvatski elektronički fanzin koji nažalost više ne izlazi, ali su stranice ipak ostale sačuvane. Ukoliko vas zanima skok u prošlost, ovaj site je prava mala vremenska kapsula.
NOSF MAGAZIN – magazin koji je izrastao iz kolumne Davora Banovića u Via Galactici. Do danas je preuređen i izlazi kao besplatni elektronički magazin za znastvenu fantastiku.
USS CROATIA – hrvatski Star Trek fanzin koji izlazi u tiskanom obliku. Časopis pišu članovi istoimene udruge. Najčešće ga se može naručiti ili kupiti na konvencijama. Na službenim stranicama možete pronaći sve potrebne informacije.
THE VOID – besplatni elektronički fanzin SF, fantasy i horor tematike, broj 1, broj 2
PARSEKPARadoksalno SEKularno glasilo Društva za znanstvenu fantastiku SFera
SIRIUS B – Sirius B objavljuje domaće i strane sf, fantasy i horor pripovjetke. Izlazi u dvomjesečnom ritmu, a distribuira se putem pretplate, kupovinom direktno od izdavača te kroz knjižare Algoritma.
OSIJEK
Klub knjižare Nova počeo je s radom 1998. godine. Zamišljen je kao prostor za okupljanje ljubitelja pisane riječi, razgovora i razmjene mišljenja i razmišljanja. Tu su održana su brojna predstavljanja knjiga, tribine i predavanja. Kroz klub je prošao veliki broj pisaca i intelektualaca: Krešimir Pintarić, Damir Karakaš, Roman Simić, Enes Kišević, dr. sc.Slaven Letica, dr.sc.Ivan Grubišić, dr.sc. Slobodan Lang, Florance Hartmann, pokojni Simo Mraović i dr.sc. Ivan Supek… Imali smo goste iz Australije, Mađarske, Vojvodine, Bosne i Hercegovine. Ove godine nastavljamo s programom “Klub knjižare Nova vam predstavlja…” u kojem ćemo predstavljati recentnu književnu produkciju i komentirati aktualna događanja. O svemu ćete moći čitati na ovoj stranici…
Algoritam – renomirani je nakladnik, distributer strane knjige, domaće knjige i udžbenika za učenje stranih jezika. Algoritam je ujedno i najveći distributer videoigara i drugog računalnog softvera za kućnu uporabu u Hrvatskoj. Tvrtka kroz vlastiti lanac multimedijalnih knjižara pod imenom Algoritam Bookshop obavlja maloprodaju svih navedenih proizvoda. Svoj maloprodajni izbor upotpunjuje školskim i kancelarijskim priborom, proizvodima za hobi i poklone te glazbom i filmom.
Školska Knjiga Naša je zadaća i dalje biti vodeći nacionalni i regionalni nakladnik koji svojim programima zadovoljava potrebe cjelokupne populacije te svojim izdanjima ulazi u svaki dom i struku.
Knjižara A. G. Matoš – počela je s radom 1992. godine u sklopu tvrtke Timarex d.o.o. koja je za svoju osnovnu djelatnost odabrala knjižarstvo.
Mozaik Osijek – Mozaik knjiga uključila se u akciju poticanja i unapređenja čitalačke pismenosti.
Tisak Mediamultimedijalne knjižare u ekskluzivno uređenim prostorima kupcima nude bogat izbor knjiga: beletristike, publicistike, priručnika, dječje knjige; najveći izbor stranih časopisa, bogati multimedijalni sadržaj koji uključuje raznovrsne glazbene CD-e, filmove na Blu ray i DVD izdanju, tehničku opremu, konzole, video igre, školski i uredski pribor te bogat poklon program.
Verbum Knjižara – jedinstveni nacionalni lanac vjerskih knjižara
Antikvarijat EzopKod nas se, dakle, mogu kupiti, a i prodati (a neki koji su vičniji trgovini – i zamijeniti … oš’ prodaja – oš’ kupnja… pravi shop) knjige, udžbenici, glazbeni CD-i i gramofonske ploče, stare razglednice i antikviteti.