Fantasy Day 4

fant dayS velikim zadovoljstvom najavljujemo da Klub Titan Atlas organizira četvrti po redu Fantasy Day! Nedjelja 5. lipnja je dan kada čete ponovno moći zaigrati RPG igre poput Dungeons & Dragons-a, Pathfindera, Call of Cthulhu-a i mnogih drugih naslova. Iako sam događaj nosi naziv “Fantasy” obuhvaća brojne RPG igre koje svojim žanrom spadaju i u znanstvenu fantastiku te horror. Naši Game Masteri su pripremili avanture prilagođene za igrače svih razina iskustva od onih koji već godinama igraju Roleplaying igre do onih koji će se s nama po prvi puta upustiti u istraživanje dalekih Fantasy svjetova u ulogama veličanstvenih heroja, podlih zlikovaca ili drugih (ne)običnih stvorenja.

Ako ste željni dobrog društva, novih iskustava, živopisnih likova iz šarolike mašte naših GM-ova i želite to još dodatno začiniti rezultatima ovih predivnih šarenih kockica, ne oklijevajte ni trenutka, prijavite se već danas za sudjelovanje na Fantasy Day-u. Vođeni iskustvom prijašnjih uspjeha ovog događaja garantiramo vam da će se tražiti mjesto više.

Prijaviti se možete putem ovog linka. Prijave se ne mogu izvršiti ni na koji drugi način, a prijave putem warhorna će biti otvorene sve do Petka 3. lipnja u 23:59 kada službeno zatvaramo prijave radi završne pripreme za događaj. Kako bi izbjegli moguće neugodnosti još jednom naglašavamo kako prijave na licu mjesta NISU MOGUĆE.

U nastavku predstavljamo neke od Game Mastera te njihove avanture u kojima možete sudjelovati na ovom izdanju Fantasy Day-a.

Krešimir Puhanić igrač je i DM s nekoliko godina iskustva, ponajviše u D&D 3.5, no danas preferira D&D 5e, kako zbog jednostavnosti, tako i zbog svoje neizmjerne ljubavi prema lore bardovima. Igrao je i vodio u još nekoliko sistema, od Pathfindera do World of Darknessa, uz nekoliko improviziranih sustava i settinga, nekih više, a nekih manje razrađenih. Kao DM cijeni improvizaciju i maštoviti pristup rješavanju problema na koje igrači nailaze, a isto se tako voli baviti razradom pozadinske priče likova. Izbjegava koristiti postojeće settinge i avanture, te stoga kako on, tako i njegovi igrači imaju puno slobode sa svojim likovima.

Kratki uvod u avanturu: A side job in Blackwell

Blackwell je poveći grad koji okuplja avanturiste iz svih dijelova Edoreje, a vi ste grupica avanturista koji su trenutno između poslova. Kako ste zajedno već prošli kroz neke avanture, ponuđena vam je prilika da se dokažete. Pred vođom guilda ste i nudi vam se prilika za posao kakvu još niste imali: jedini sin Lorda Blackwella nestao je i Vijeće Grada odlučilo je da ste baš vi savršeni za ovaj posao! Upustite se u avanturu i sami odlučite na koji način želite izvržiti zadatak koji je pred vama. Želite li se upustiti u razgovore s vodstvom guilda i grada, ili biste radije pošli u katakombe ispod grada te porazgovarali s nekima od sumnjivijih članova guilda? Ova sesija nudi popriličnu razinu slobode igračima, te ih nagrađuje za maštovito rješavanje problema.

Slaven Karakaš je DM s 12 godišnjim iskustvom vođenja svih popularnijih, ali i opskurnijih settinga, među kojima su Shadowrun, Fallout MK3, Sithi, Forgotten Realms, Dark Sun, Eberron, Ravenloft, Vampire, Warcraft, Fireborn, Starfall, Birthright, Firefly i još puno drugih, a u slobodno vrijeme vodi sessione ili igra board gejmove. Cijeni jednostavnost u rješavanju problema, nagrađuje roleplay i daje potporu maštovitosti i kreativnosti.

Kratki uvod u avanturu: Black Star

Starfall je jedinstveni znanstvenofantastični setting u kojem vam je omogućeno iskusiti svemirske bitke, od onih malih do velikih, trgovanje sa raznim rasama diljem galaksije i naravno stvoriti svoje ime, na pozitivan ili negativan način. Vaša reputacija i ono što budete radili tijekom avanture je potpuno vaš izbor. Black Star je priča o davno izgubljenim kriogenim kapsulama u dubini svemira i o ljudima koji su otkrili da postoji cijeli jedan svemir pun života koji ih želi progutati.

Bruno Tomić aktivno igra i vodi D&D, odigrao je 10-ak settinga, a najviše je igrao D&D 3.5 i 5e. Kao Game Master voli avanture, čudovišta i predmete vlastite izrade s kojima može iznenaditi i zabaviti i najiskusnije igrače, ali i one koji se tek upuštaju u svijet D&D-a po prvi puta. Ako se planirate prijaviti kod njega pripremite se na iznenađenja i iznenadne zaplete u priči i likovima. Njegove avanture gotovo u potpunosti oblikuju igrači svojim odlukama, a dobar ”roleplay” je uvijek nagrađen, kao i kreativan pristup borbi, a s obzirom na Inspiration kojeg donosi 5E igrači sami biraju gdje i kako žele iskoristiti svoje bonuse.

Kratki uvod u avanturu: The Quick and the Dead

Vi ste mala grupa avanturista u svijetu zvanom Farland. Nedavno ste odlučili napustiti glavni grad Dragonspur i krenuti na sjever u potragu za slavom… i poslom. Biti heroj nije tako lako kako se isprva čini, a oprema koju treba jedan prosječni avanturist je uhmmmmm, skupa. Kako putujete cestom oko podneva u daljini ugledate manji gradić. Nadate se da će vam tamo ponuditi neki zadatak dostojan heroja poput vas i vaše skupine, ili uhmmmm barem malo hrane.

Nadamo se da ćete prisustvovati u što većem broju i da ćete pozvati i svoje prijatelje. Za kraj jedna slika s prošlog Fantasy Day-a. 🙂