Što smo igrali? – Clash of the Titans 5.11.2021.

Prvo Clash of the Titans druženje u studenom obilježile su mnoge igre – njih čak dvadeset i pet različitih! Neke od igara toliko su oduševile igrače da su odigrane i nekoliko puta za redom dok su neki favoriti igrani od strane više grupa igrača.

Najigranije i najpopularnije igre ovoga puta bile su Ticket to Ride: Europe, Ticket to Ride: New York i Camel Up! Sve tri navedene igre odigrane su više puta tijekom popodneva. Od ostalih dobro poznatih igara na stolovima su se našle: 7 Wonders Duel, Carcassonne, Mastermind, Tumblin’ Dice, PitchCar i Rizik: Game of Thrones.

Manje kartaške igre koje smo igrali ovoga petka bile su: En Garde!, Fantasy Realms i Nevermore. En Garde! smo imali priliku prvi puta zaigrati u klubu dok su ostale dvije već poznate našim igračima.

Odigrali smo i Munchkin: Rick and Morty i Pandemic: Reign of Cthulhu.

Najveći novitet ovoga petka bila je Messina 1347. Radi se o dužem strateški zadovoljavajućem euro tipu igre koja je izašla ove godine u izdanju tvrtke Delicious Games poznate po Underwater Cities i Praga Caput Regni.

Od kraćih i manjih igara odigrali smo Trails of Tucana, Titan Race, Paper Tales, Project L, i Diamant, dok su ljubitelji dužih igara tijekom popodneva uživali u igrama poput Via Nebula, Village Attacks i Everdellu sa svim dodacima.

Ovoga petka imali smo čak dvije igre s temom Japana i konkretno Tokya! Dok je Tokaido Deluxe izdanje oduševilo svojim jednostavnim mehanikama i prekrasnim dizajnom, Tokyo Highway je nekim igračima izazavao glavobolje zbog nedostatka mirnih ruku pri postavljanju drvenih štapića i autića koji simboliziraju ceste i bodove.

Slike igara s igranja možete pogledati na našem Instagram profilu!

Za vroijeme jednog dijela našega druženja ovoga petka popodne u dijelu prostorija GČ Retfala odvijala se akcija dobrovoljnog darivanja krvi i neki naši članovi odlučili su sudjelovati – hvala im još jednom što su ovim plemenitim činom dali svoj doprinos i podršku rad Crvenog Križa u Osijeku i nekome spasili život!

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.