Što smo igrali? – Clash of the Titans 10.8.2018.

Dragon Castle

Prvi petak popodne nakon dugo vremena ovog ljeta, a da nas nije za početak druženja osvježio ljetni pljusak. Igrom slučaja druženje smo počeli čak i nešto ranije od planiranoga, a igra koja je otvorila ovaj Clash bila je Dragon Castle.

Azul

Na ovom druženju vidjeli smo neke od uvijek rado igranih igara poput popularnog Azula koji je odigan nekoliko puta ovaj petak, ali i neke nešto rijeđe viđene igre poput prekrasnog Yamataï koji je pušten u prodaju na sajmu igara Origins prošle godine.

Yamataï

Odigrali smo i neke igre u vlasništvu kluba koje dugo nismo vidjeli na stolovima – Ad Astra.

Ad Astra

Tijekom popodneva su se igrale razne druge igre u vlasništvu kluba, pa su tako odigrani: Ticket to Ride, 7 Wonders i Purrrlock Holmes: Furriarty’s Trail.

Ticket to Ride

Purrrlock Holmes: Furriarty’s Trail

7 Wonders

Na stolovima se našla i nešto kompleksnija igra tematike popularnog Warhammer 40k – Forbidden Stars iz 2015. godine.

Forbidden Stars

Jedna od najstarijih igara koje smo igrali u zadnje vrijeme bila je ovoga puta Kraljevstva iz 1994. U vlasništvu kluba imamo više starijih igara koje se nadamo vidjeti na stolovima uskoro.

Kraljvestva

Odigrali smo i društvenu igru Ethnos koja je jedan od prošlogodišnjih noviteta. Zabavna mehanika i solidan broj mogućih igrača (čak do šest!) prevagnule su u korist ove igre, za koju mnogi navode kao najveći nedostatak estetski ne baš najbolje izvedene ilustracije i vizuale.

Ethnos

Kao šećer na kraju odigrali smo i jednu egzotičnu novu igru iz Japana. Radi se o igri Proud Patissier. Tema igre su slatki deserti, a glavna mehanika je gradnja špila kartica.

Proud Patissier

Imate li preporuka za naše slijedeće druženje?

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.