Igra na dan – Legacy of Dragonholt

Legacy of Dragonholt

Dungeons & Dragons, ili u prijevodu Tamnice i zmajevi, fantastična je igra uživljavanja u uloge koju su dizajnirali Gary Gygax i Dave Arneson. Prvi put je puštena u prodaju davne 1974. u produkciji njihove tvrtke Tactical Studies Rules – TSR. Od samog početka ova je igra intigrirala mnoge a u nekoliko je navrata bila centrom žestokih prosvjeda od strane raznih grupa dušebrižnika zbog fantastičnih i religijski spornih tema. Dungeon & Dragons doživjela je pet službenih reizdanja te mnogo igara i priča koje su njome inspirirani na različitim medijima i platformama.

Ljetno vrijeme stvoreno je za druženja i avanture. Ljubitelji društvenih igara nerijetko su probali barem jednu od velikog izbora igara uživljavanja u uloge. Mnoge društvene igre u zadnjih nekoliko godina preuzele su teme i mehanike iz tradicionalnih RPG-ova. Jedna od posljednjih igara koje pomiču granice između ove dvije kategorije igara je Legacy of Dragonholt. Marketinški predstavljena i formom osmišljena kao društvena igra, Legacy of Dragonholt nudi niz avantura za one koji žele isprobati RPG u tom obliku. Pozadinska priča ove igre preuzeta je iz svijeta Terrinoth, koji obuhvaća nekoliko različitih društvenih igara (Runebound, Dungeon Quest, Descent).

Legacy of Dragonholt kooperativna je igra koju može igrati jedan igrač ili grupa do šest igrača. Igra koristi mehanizam Oracle, koji se bazira na pričanju priča i, za razliku od klasičnih RPG-ova, nema bacanja kockica i potrebe za jednim igračem koji će voditi igru. Vrijeme trajanja igre je do sat vremena po scenariju. Uz igru je priloženo šest knjiga s različitim scenarijima. Legacy of Dragonholt izdala je prošle godine tvrtla Fantasy Flight i na njemu je radio cijeli tim dizajnera. Ovisno o kompleksnosti avantura i scenarija, igra je osmišljena za stariju djecu i odrasle.

Broj igrača: 1-6

Očekivano vrijeme igranja: do sat vremena po scenariju

Preporučeni suigrači: igra za djecu 14+ i odrasle

Legacy of Dragonholt

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.