Igra na dan – Groves

Novi tjedan kolovoza odlučili smo posvetiti igrama koje su smještene u fantastične i detaljno osmišljene svjetove. Ovdje ćemo predstaviti igre koje, osim što su tematski bogate, u svojim mehanikama uključuju izgradnju i otkrivanje svijeta za igrače. Igre koje ćemo prikazati često će se zasnivati na pričama i avanturama ili će uz klasične komponente u kutiji imati i neke dodatne priče, stripove ili slične tematski bogate uvode koji će igračima moći dati bolji uvid u pozadinu svijeta u kojoj se igra nalazi.

Prva od igara za ovaj tjedan zove se Groves. Ova je igra predstavljena kao Kickstarter projekt početkom ljeta prošle godine. Fantastična tema i prekrasne ilustracije zasjale su uz kvalitetne drvene i plastične komponente uz pomoć onih koji su je podržali i sudjelovali u financiranju. U pozadini igre nalazi se Kraljevstvo Idyllon čiju povijest možete pročitati na zadnjih nekoliko stranica knjižice s pravilima. Igre će se na prvi pogled svidjeti ljubiteljima prirode i klasičnih fantastičnih priča. Komponente su dizajnirane u stilu izmjene godišnjih doba i estetki su vrlo lijepo izvedene.

Groves je izuzetno versatilna igra koja omogućuje samostalno igranje, igranju u dvoje s posebnim pravilima ili u grupi do četiri igrača. Mehanika postavljanja radnika i izgradnje sustava kroz igru je vrlo jednostavno i intuitivno implementirana. Igru su dizajnirali Steven Aramini i Dan Letzring a od ove godine dostupna je i u nekim online trgovinama društvenih igara. Autori ilustracija i vizualnih riješenja su Michael Cofer, Nolan Nasser i Jeff Wallace  Očekivano vrijeme trajanje igre je do sat vremena, a mogući suigrači su starija djeca i odrasli.

Broj igrača: 1-4

Očekivano vrijeme igranja: do sat vremena

Preporučeni suigrači: igra za djecu 13+ i odrasle

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.