Igra na dan – Pulsar 2849

Pulsar 2849

Ovaj vikend – u noći s nedjelje 12. kolovoza 2018. na ponedjeljak 13. kolovoza 2018. prilika je za promatranje meteorske kiše Perzeida, nešto poznatije pod nazivom Suze Sv. Lovre. Perzeidi su meteorski roj koji dolazi iz zviježđa Perzeja, zapažaju se od 25. srpnja do 20. kolovoza, s najvećom učestalošću 12. kolovoza, kad se može pojaviti i 80 meteora na sat. Ti se meteori gibaju srednjom geocentričnom brzinom od 60 km/s. Osim prilike za romantičnu večer s dragim ljudima, ovo je trenutak da nešto naučite o našem noćnom nebu i zanimljivostima promatranja zvijezda. Za informacije o mjestima za promatranje i udrugama koje se time bave pročitajte više na NEBESKI SPEKTAKL

Pulsar 2849 društvena je igra istraživanja svemira s pločom koja podsjeća na zvjezdano nebo. Riječ pulsar označava magnetiziranu neutronsku zvijezdu u rotaciji ili bijelog patuljka koji zrače elektromagnetsku radijaciju. U ovoj futurističkoj igri igrači se nalaze u budućnosti i ljudi su uspjeli ukrotiti energiju pulsara. Tema istraživanja svemira, razvijanja tehnologija i energije za potrebe korištenja na kozmičkoj skali pozadina su ove igre u “europskom” stilu. Mehanizmi koji se koriste u igri su bacanje kockica i pomicanje s mjesta na mjesto a svaki igrač ima jedinstvene sposobnosti.

Na prvi pogled ova igra u izdanju češke tvrtke Czech Games Edition iz prošle godine izgleda vrlo kompleksno i dugačko, a i vrijeme postavljanja igre je impresivno. Unatoč kompleksnosti igre (3,33/5 na BGG) očekivano vrijeme trajanja je ugodnih devedesetak minuta. Dizajner igre je Vladimír Suchý dok je ilustracije osmislio Sören Meding. Igra Pulsar 2849 namijenjena je igranju u dva do četiri igrača i bila je nominirana za nekoliko nagrada. Treba napomenuti da se radi o većoj igri koja zauzima dosta prostora na stolu.

Broj igrača: 2-4

Očekivano vrijeme igranja: oko sat i pol

Preporučeni suigrači: igra za djecu 14+ i odrasle

Pulsar 2849

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.