Što smo igrali? – Clash of the Titans 3.8.2018.

Mansions of Madness – uvod u avanturu

Za Clash of the Titans ovaj petak unaprijed smo dogovarali igranje Mansions of Madness 2nd edition. Zainteresirani su se vrlo brzo javili i mogli smo zaključiti kako smo zbog broja zainteresiranih mogli ugovoriti i nekoliko različitih grupa za igranje ove igre koju vrlo rijetko vidimo na Clashu.

Via Nebula

Druga igra koja je otvorila igranje ovoga petka bila je Via Nebula. Via Nebula je izdanje produkcijske kuće Space Cowboys, koja je projekt triju osnivača današnjeg diva Asmodee – Marca Nunesa, Philippea Moureta i Croca.

Azul

Zbog već očekivanog popodnevnog ljetnog pljuska igrači su se nešto sporije skupljali ovoga popodneva pa se na stolu pronašao i nešto lakši Azul, koji razmatramo kao dodatak za knjižnicu igara kluba.

King of Tokyo

Od klupskih igara odigrali smo King of Tokyo i roll & write favorit nekih članova The Lord of the Rings: Journey to Mordor. Verzija igre  The Lord of the Rings: Journey to Mordor koju je klub dobio kao poklon od članova je lokalizirano francusko izdanje, ali budući da je igra jezično nezavisna, to uopće nije problem za igrače.

The Lord of the Rings: Journey to Mordor

Roll for the Galaxy je favorit nekih naših članova koji će ju uvijek rado zaigrati, a ovaj put i neki novi igrači su je imali prilike naučiti igrati.

Roll for the Galaxy

Jedna od egzotičnijih igara ovoga petka svakako je bila prošlogodišnja igra Sakura, koju ne treba miješati s istoimenom ovogodišnjom igrom dizajnera Rainera Knizie. Sakura koju smo odigrali odlikuje se lijepim i vrlo tradicionalnim ilustracijama i dizajnom komponenti.

Prospectus je jedna od rijetko viđenih igara u klubu. Odlikuje se impresivnim plastičnim tornjem kroz koje prolaze plastične kockice jarkih boja i karticama čija je veličina izvan uobičajenih formata.

Prospectus

Ticket to Ride je za neke naše članove nezaobilazna igra petkom popodne. Osnovna igra dio je klupske knjižnice igara, koju je uz igru King of Tokyo, tim Klub Titan Atlas s kviza 5na5 poklonio klubu. Jedan od članova je klubu donirao i dodatak Ticket to Ride: USA 1910.

Ticket to Ride

Jedna od većih igara koje su se igrale ovoga petka bila je još jedna klupska igra Scythe. S punim setom od pet igrača odigrana je u oko dva sata, što je poprilično vjerno vremenu otisnutom na samoj igri.

Scythe

Ovaj petak odigrali smo čak dvije igre dizajnera Shema Philipsa i ilustratora Mihajla Dimitrievskog. Prva je bila Raiders of the North Sea, koju smo vrlo nedavno imali prilike vidjeti na našim igranjima petkom. Raiders of the North Sea ove je godine osvojila nagradu Mensa Select.

Raiders of the North Sea

Druga igra, Explorers of the North Sea, za razliku od ove prve, koja je klasična igra postavljanja radnika, ima modularnu ploču i šarenije komponente. Postoji još jedna starija igra iz takozvanog serijala North SeaShipwrights of the North Sea.

Explorers of the North Sea

Isprobali smo i nekoliko manje poznatih novijih igara. Prva igra koju smo isprobali bila je nova isporuka ovogodišnjeg Kickstartera – Cat’astrophes. Simpatične ilustracije u ovoj brzoj obiteljskoj igri za dva do šest igrača posebno su zabavile igrače.

 Cat’astrophes

Odigrali smo i jednu skoro deset godina staru igru – Tobago. Detaljnije o društvenoj igri Tobago možete čitati u sklopu projekta Igra na dan – Tobago, gdje smo ju odlučili malo pobliže predstaviti svima zainteresiranima.

Tobago

Drugi ovogodišnji novitet Let’s Make a Bus Route jedan je od noviteta koje smo nedavno donijeli direktno iz Japana. Let’s Make a Bus Route jedna je od novijih igara s mehanikama roll & write ili u ovom konkretnom slučaju radi se u nasumičnom izvlačenju kartica i upisivanja kretnji.

Let’s Make a Bus Route

Nakon dosta vremena, druga grupica igrača koja je u kampanji takozvane legacy igre Charterstone ponovno se okupila i odigrala još jednu epizodu. Charterstone i dalje ima podijeljene kritike od onih koji su igrom bili oduševljeni do onih koji su bili nešto manje oduševljenih. Bez obzira na sve, Charterstone je jedan od popularnijih prošlogodišnjih noviteta.

Charterstone

Naše druženje ovaj petak priveli smo kraju uz još jednu klupsku igru – 7 Wonders, što čini ukupno pet igara u vlasništvu kluba koje su igrane ovaj petak. Posebno nam je drago vidjeti ovako velik broj igara koje su popularne i igrane unutar kluba.

7 Wonders

A što ste vi igrali zadnjih dana?