Igra na dan – Tobago

Tobago

Tobago je karipski otok na kojem živi nešto više od 60 tisuća ljudi. Odlikuje se prekrasnim pješčanim plažama poput onih, koje ste vjerojatno vidjeli na nekoj motivacijskoj razglednici, i tropskim kišnim šumama koje obiljuju raznolikim životinjskim i biljnim vrstama. Na ovom otoku površine tristotinjak četvornih kilometara nalaze se ruševine utvrde iz 18. stoljeća koje danas služe kao muzej, a glavni grad i središte otoka je Scarborough.

U društvenoj igri Tobago igrači se natječu u potrazi za skrivenim blagom. Postoje četiri vrste blaga koje su reprezentirane četirima bojama drvenih kockica. Svaki igrač sudjeluje u postavljanju kartica koje određuju uvjete lokacije na kojoj se blago nalazi. Kartice uspostavljaju logičke odnose vrsta terena na karti i tematskih komponeti u odnosu na lokaciju blaga. Kartice s uvjetima se dodaju sve dok samo jedno mjesto na karti bude moguće kao lokacija blaga. Igrači se zatim utrkuju svojim drvenim kamiončićima do lokacije blaga, nakon čega slijedi raspodjela kartica s blagom.

Tobago

Tobago je izdan 2009. godine i vrlo je brzo odnio nekoliko nagrada i velik broj nominacija kroz brojne prijevode i lokalizacije igre. Modularna ploča pretvara potragu za blagom u uvijek iznova drugačiju avanturu, a zbog jednostavnih mehanika igra je pogodna i za djecu od osam i više godina. Dizajner igre je Bruce Allen, a komponente su kvalitetne s posebnim naglaskom na kipiće, koji su od gipsa. Igra ima vrlo dobro osmišljenu plastičnu ulagu koja osigurava čvrsto mjesto za sve komponente tako da se i kod vertikalnog skladištenja igre sve komponente drže sigurno na svom mjestu. Očekivano trajanje ove igre je do sat vremena i pogodna je za igranje dva do četiri igrača.

Broj igrača: 2-4

Očekivano vrijeme igranja: do sat vremena

Preporučeni suigrači: igra za djecu 13+ i odrasle

Tobago