Igra na dan – City of Spies: Estoril 1942

City of Spies: Estoril 1942

Estoril je gradić zapadno od Lisabona, glavnog grada Portugala. Nalazi se na obali Atlanskog oceana i za vrijeme Drugog svjetskog rata bio je centar špijunskih aktivnosti i diplomatskih tajni. Danas je Estoril jedan o najpoznatijih turističkih gradova u Portugalu i može se pohvaliti bogatom kulturnom tradicijom i prekrasnim lokacijama.

City of Spies: Estoril 1942 koristi modularnu ploču sa stvarnim lokacijama grada Estorila, koje su bile mjesto špijunskih aktivnosti za vrijeme Drugog svjetskog rata. Igrači počinju s istim timom špijunskih pločica i pokušavaju unovačiti nove špijune koji se nalaze na lokacijama. Svaka lokacija ima svoje posebnosti i redoslijed aktivacije polja. Igrači su ograničeni na tim od šest špijuna, dok se ostali broje kao bodovi na samom kraju igre. Igra osim stvarnih lokacija predstavlja i neke stvarne povijesne ličnosti razlličitih nacionalnosti za koje se sumnja da su bili upleteni u razne špijunske aktivnosti kroz povijest Drugog svjetskog rata.

 

Društvena igra City of Spies: Estoril 1942 izdana 2015. je od strane nekoliko različitih izdavačkih kuća s obzirom na jezik igre, dok je dodatak za igru City of Spies: Double Agent izašao 2017. Dizajneri igre su Gil d’Orey i Antonio Sousa Lara. Igra je jezično nezavisna. Namijenjena je igranju dva do četiri igrača, a dodatak omogućava dodatnog igrača i dodaje više sadržaja i mogućnosti za originalnu igru. Ovisno o broju igrača očekivano trajanje same igre je do sat vremena, ali s igračima koji poznaju pravila igra može trajati oko pola sata. Prepoznatljive ilustracije djelo su poznatog makedonskog autora Mihajla Dimitrievskog (serijal igara Valeria, serijal igara Raiders / Explorers / Shipwrights of the North Sea, Viral)

Broj igrača: 2-4 (2-5 s dodatkom)

Očekivano vrijeme igranja: do sat vremena

Preporučeni suigrači: igra za djecu 10+ i odrasle

City of Spies: Estoril 1942 i dodatak City of Spies: Double Agent

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.