Igra na dan – The Castles of Burgundy

The Castles of Burgundy

Jugoistočno od Pariza u Francuskoj nalazi se pokrajina Burgundija, po kojoj je ime dobilo jedno od najpoznatijih vrsta vina.  Radi se o jednom od područja Francuske poznatih po dvorcima i vinarijama koje možete posjetiti u obliku turneja koje će zadovoljiti i najveće hedoniste.

Burgundija, Francuska – dvorac Clos Du Vougeot

Po dizajnu društvene igre The Castles of Burgundy moglo bi se zaključiti i da je nešto starija nego što zapravo je. Paleta boja i same ilustracije su dosta kontrolirane, a kvaliteta komponenti u usporedbi s današnjim igrama vidljivo je niža. Najveći prigovor ovoj igri su njezine komponente i to posebno pločice koje su neuobičajeno tanke. Međutim, kvaliteta i mogućnosti same igre posve su druga priča.

The Castles of Burgundy

Ova igra s kockicama i pločicama igračima nudi pregršt opcija za strategiziranje i planiranje do pobjede. Svaki igrač ima svoju ploču koja predstavlja zemljište. Koristeći vrijednosti na kockicama, igrači svaki krug odabiru i postavljaju pločice s centralne ploče na svoje vlastite. Kombinacijom proizvodnje i organizacije pločica na zemljišnoj ploči ostvaruju se bodovi potrebni za pobjedu. Interakcija između igrača je ograničena na centralnu ploču i s više igrača igra može biti vrlo kompetitivna.

Društvenu igru The Castles of Burgundy izdala je 2011. godine njemačka produkcijska kuća Ravensburger . Dizajner igre je prepoznatljivi Stefan Feld koji stoji u potpisu mnogih takozvanih “europskih” igara. Ova igra se nalazi pri samom vrhu najbolje plasiranih strateških i društvenih igara općenito na stranici BGG.com. Danas ju je nešto teže pronaći u trgovinama na engleskom jeziku, ali je zbog igrivosti i popularnosti doživjela dva nova izdanja: The Castles of Burgundy: The Card GameThe Castles of Burgundy: The Dice Game.

Broj igrača: 2-4

Očekivano vrijeme igranja: do sat i pol

Preporučeni suigrači: igra za djecu 12+ i odrasle

The Castles of Burgundy

 

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.