Igra na dan – Burano

Burano

Prva igra koju ćemo predstaviti ovoga kolovoza je Burano. Burano je jedan od otočića u venecijanskoj laguni. Poput mnogo poznatije Venecije, sastoji se od niza vodenih kanala, ali ono po čemu se razlikuje od Venecije su kućice u živim i jarkim bojama koje su karakteristika ovoga mjesta. Kroz povijest je Burano bio poznat po svojoj izradi čipke, a danas je vrlo popularna destinacija za turiste širom svijeta.

Po uzoru na Burano u srednjem vijeku, u ovoj igri glavne teme su ribarenje i izrada čipke. Igrači preuzimaju uloge obitelji, koje se natječu za prestiž u organizaciji i izgradnji grada Burano. Sama igra kao jednu od najprepozantljivijih komponenti nudi drvene kockice u šarenim bojama koje oponašaju šarene kućice u Buranu.

Burano

Ova relativno nova igra mnogima je ostala ispod radara s obzirom na velik broj igara koje su dio produkcije posljednjih nekoliko godina. Uz kvalitetne drvene i kartonske komponente, ova igra nudi igračima mogućnost izgradnje u 3D okruženju. Mehanike dostave i dodjeljivanja bodova koriste se u izgradnji. Svi igrači jednako sudjeluju u izgradnji na velikoj ploči grada, ali se mogu organizirati i strategizirati na vlasitim pomoćnim pločicama.

Burano je izdan 2015. godine u produkciji azijske izdavačke kuće Emperor S4. Glavni dizajneri su Yu-Chen Tseng i Eros Lin. Ova igra može se kategoirzirati u kompleksnije igre i na BGG ima ocijenu 3,61 od mogućih 5. Zbog toga se preporučena dob igrača podiže na 14 i više godina. Za samu igru preporuča se igranje u tri igrača, a vrijeme trajanje igre između sat i pol i dva sata.

Broj igrača: 2-4

Očekivano vrijeme igranja: do dva sata

Preporučeni suigrači: igra za djecu 12+ i odrasle

Burano