NAJAVA: Svaki dan druga igra – Kolovoz 2018

I ove godine nastavljamo s predstavljanjem društvenih igara u mjesecu kolovozu. Budući da u tjednim izvještajima rijetko kada ulazimo u dubinu neke konkretne društvene igre, ovo je sjajna prilika za predstavljanje nekih igara koje smo igrali kroz godinu. S obzirom na bogatu produkciju društvenih igara, noviteta za predstaviti ima pregršt. Ipak ćemo uz to ostaviti mjesto za poneku dobru društvenu igru koja je s nama i nekoliko desetljeća.

Kako bismo lakše organizirali igre koje ćemo predstaviti i ovaj put smo podijelili kolovoz na tematske cjeline kroz tjedne po uzoru na prošlogodišnje objave.

Prvi tjedan smo opet rezervirali za igre koje se tematski mogu povezati sa svjetskim turističkim destinacijama. Pet društvenih igara koje nose naziv prema svjetskim destinacijama, kako bližim tako i onima malo udaljenijim.

Drugi tjedan, nakon što ste mogli odabrati mjesto za putovanje, nudimo na izbor avanturističke igre uz koje možete potaknuti vašeg unutarnjeg istraživača i možda čak nešto i naučiti. Sedam igara koje svojom temom i mehanikom spajaju hobije i maštovite aktivnosti.

U trećem tjednu kolovoza istražit ćemo društvene igre u kojima se kriju neki fantastični svjetovi. Sedam igara koje nude širok izbor tematski bogatih komponenti i detalja koji često potiču znatiželju igrača dugo nakon što je igra završila.

Četvrti tjedan kolovoza smo ostavili za opuštanje i u njemu ćemo predstaviti neke igre u kojima jednako uživaju mladi i stari, maleni i veliki. Sedam igara koje mogu poslužiti za otvaranje vrata u svijet društvenih igara novim prijateljima, članovima obitelji i svima koji još uvijek nisu upoznali čari ovoga hobija.

Ostatak mjeseca kolovoza rezervirali smo za igre čija se tema već pojavljuje u knjigama ili postojećim video igrama. Pet društvenih igara koje temu dijele s nekim pričama i svjetovima koji imaju svoje obožavatelje u drugim formatima i raznim platformama.

Kao i prošle godine, možete očekivati trideset i jednu preporuku društvenih igara popraćenih slikama. Očekujemo vaše komentare i nadamo se da ćete pronaći neku novu dobru društvenu igru!

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.