Što smo igrali? – Clash of the Titans 27.7.2018.

Lisboa

Još jedan osvježavajuć petak popodne proveli smo uz društvene igre. Nakon prošlog petka i ovaj put smo na samom početku druženja na stolovima pronašli Lisbou. Lisboa, koja je izdana prošle godine, jedna je od najzahtjevnijih društvenih igara koje smo imali prilike igrati na Clashu. Ova u više kategorija velika igra osvojila je neke naše članove i svojim prekrasnim ilustracijama.

Paperback

Zaigrali smo i igru Paperback, za koju smo morali priznati da zahtijeva dosta koncentracije i razmišljanja na engleskom.

Dice Forge

Naigranija igra ovoga Clasha bila je Dice Forge koju smo na stolovima zapazili na samom početku, ali i ponovno pri samom kraju druženja.

Near and Far

Odigrali smo i avanturističku igru Near and Far, ali je dodatak Amber Mines ipak ostao za neku drugu priliku i neke iskusnije igrače.

Klondike Rush

Osim Near and Far, još je jedna igra u produkciji Ryana Laukata pronašla svoje mjesto za igraćim stolovima ovoga petka – Klondike Rush. Tematski zimska i osvježavajuća igra nadmetanja bila je vrlo dinamično iskustvo za igrače.

7 Wonders

U potrazi za igrom koju istodobno može igrati veći broj igrača odabrali smo klupsku igru 7 Wonders, koju je i ovaj put imalo priliku naučiti nekoliko novih igrača.

Penguin Brawl: Heroes of Pentarctica

Otpakirali smo i isprobali potpuno novu igru Penguin Brawl: Heroes of Pentarctica. U učenju same igre i razigravanju izmijenilo se nekoliko grupica igrača, a većina ih je bila više nego zadovoljna zabavnom tematikom i mehanikom igre.

Yummy Yummy Pancake

Zatim je uslijedio niz kraćih igara iznimno zabavnoga karaktera koje su dodatno podigle atmosferu. Prva od navedenih je bila igra Yummy Yummy Pancake, koju smo donijeli sa prošlogodišnjeg sajma Essen Spiel.

Splendor

Niz smo nastavili često igranom igrom na našim druženjima – Splendor. Još uvijek nismo zaigrali dodatak Cities of Splendor.

Purrrlock Holmes: Furriarty’s Trail

Jedna od najigranijih klupskih igara Purrrlock Holmes: Furriarty’s Trail i ovaj put našla se na stolovima.

Hit Z Road

Postapokaliptična i pomalo optimistična igra Hit Z Road našla je nekoliko novih igrača koji su pozitivno reagirali na dizajn i ilustracije. Kvalitetne komponente nekima su samo otvorile apetit za tematski sličnim i ozbiljnijim igrama.

Azul

Ostatak druženja protekao je u svijetlijim temama, pa se tako na stolu ponovno našao Azul. Najavljeni novitet Azul: Stained Glass of Sintra nam se već nalazi na listama za razmatranje kupnje ove jeseni na sajmu Essen Spiel.

Tumblin-Dice

Jedna od igara u vlasništvu kluba koju nam je posebno drago što smo uspjeli dobiti je Tumblin-Dice. I ovaj petak smo se uz nju rado razgibali.

Ganz schön clever

Kako se druženje bližilo kraju ponovno smo odigrali još jedan ovogodišnji novitet – Ganz schön clever. Ova igra se pokazala kao jedan od favorita za putovanja i druženja u prirodi.

Arboretum

Ususret najavljenom novom izdanju u produkciji tvrtke Renegade Games odlučili smo zaigrati simpatičnu manju kartašku igru Arboretum. I dok svi hvale dizajn novoga izdanja, mi smo zaključili da nam je i ovo starije izdanje jednako privlačno i ima svoje prednosti.

Junk Orbit

Igranje smo priveli kraju uz još jedan ovogodišnji novitet Junk Orbit. Svemirska tema za kraj druženja poklopila se s pomrčinom mjeseca koju nismo mogli promatrati zbog lošeg vremena 🙁

Koje ste od navedenih igara igrali, a koje biste voljeli probati?

 

 

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.