Što smo igrali? – Clash of the Titans 20.7.2018.

Tokaido – pet putnica

U predahu od ljetnih aktivnosti i godišnjih odmora na Clash of the Titans odigrao se nešto veći broj igara. Druženje je počelo s Tokaido, Heaven & Ale, Crows Overkill i Unearth. Tokaido – igra ultimativnih turista u Japanu je, sasvim slučajno, okupila pet žena za stolom. Za susjednim stolom su, sasvim slučajno, četiri muške osobe odlučile zaigrati Heaven & Ale – srednjevjekovnu igru proizvodnje piva u samostanima.

Heaven & Ale – dva fratra na manje sunčanoj strani brežuljka

Unearth je istraživačka igra u kojoj igrači bacanjem kockica pokušavaju prisvojiti ruševine nekih davno izgubljenih civilizacija i ostvariti profit.

Unearth – ruševine i bodovanje

Crows Overkill je jedna od nedavno nam pristiglih igara direktno iz Japana. Uz pomalo čudnu temu ova kartaška igra, u kojoj je cilj ostati najduže u noćnom provodu, bila je jedna od najigranijih ovoga petka.

Crows Overkill – jato ptica postaje zabrinjavajuće veliko

Druga najigranija igra, također novitet iz Japana, bila je Herbalism. Prednosti obiju igara su kompaktna veličina i relativno kratko trajanje, što ih čini idealnim za godišnje odmore i putovanja.

Herbalism – testiranje 

Nastavili smo s igrama na temu putovanja i godišnjih odmora s Jamaicom i Ticket to Ride Asia. Jamaica, u kojoj igraču preuzimaju uloge gusara u utrci oko otoka, unijela je malo tropskog ugođaja u naš kontinentalni gradić.

Jamaica – na početku utrke

Ticket to Ride je jedna od igara u vlasništvu kluba i uvijek je rado igrana na našim tjednim druženjima. Ovaj put imali smo prilike zaigrati Ticket to Ride Map Collection: Volume 1 – Team Asia & Legendary Asia. Osim varijacija koje dolaze s raznim pločama za igranje, oduševio nas je i detalj drvenih držača za karte koji su dio ovoga izdanja.

Ticket to Ride – Držači za kartice i mapa Legendary Asia

Za ljubitelje svemirskih i znanstvenofantastičnih tema i ovaj put na stolu se našlo nekoliko prigodnih igara. Alien Frontiers jedna je od igara koje smo rado igrali na našim prvim susretima.

Alien Frontiers – Big Box izdanje

Još je jedan od ovogodišnjih noviteta našao svoje mjesto na našim igranjima petkom: Founders of Gloomhaven. Igra osnivanja fantastičnog grada u pozadini prošlogodišnje hit igre Gloomhaven.

Founders of Gloomhaven – izgradnja u tijeku

U predahu od dužih igara opet se na stolu našla igra The Lord of the Rings: Journey to Mordor. Uz nju su se od igara u vlasništvu kluba ovoga petka odigrale i favorit kluba Tumblin-Dice, te Terraforming Mars.

Tumblin-Dice – uvijek napeta do zadnjeg bacanja

Dok je Tumblin-Dice standardna igra za privođenje naših druženja kraju, Terraforming Mars je i ovaj put zaigralo nekoliko novih igrača s ponešto podijeljenim mišljenjima o igri.

Terraforming Mars – pošumljavanje Marsa može početi

Za ljubitelje teme divljeg zapada na stolu se našla igra Pioneers. Ovo lijepo ilustrirano izdanje impresioniralo je igrače detaljima i simpatičnim kockicama.

Pioneers – pruža dojmljiv izbor za igrače

Jedna od igara kojima smo druženje priveli kraju bila je i Raiders of the North Sea koja je se sve češće pojavljuje na našim druženjima.

Raiders of the North Sea – Vikinzi u pohodu na obalna mjesta

Jeste li igrali koju od navedenih igara i kako vam se svidjela?

 

 

 

 

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.