Igra na dan – Istanbul

Istanbul

Istanbul je glavni grad Turske i kroz povijest je bio centar kulture i trgovine robe između istoka i zapada. Grad s više od petnaest milijuna ljudi, kojeg posjećuje veliki broj turista ima atrakcije koje će zanimati i stare i mlade. Bogata povijest i karakteristične kulturološke značajke niti jednog posjetitelja neće ostaviti ravnodušnim.

Društvena igra Istanbul strateška je igra dostave s modularnom pločom. Svaki igrač preuzima ulogu trgovca koji nastoji steći bogatstvo trgujući robom na jednoj od šesnaest mogućih lokacija u Istanbulu. Lokacije su tematski osmišljene i kretanje pločom zahtjeva korištenje asistenata. Mehanike su jednostavne i interakcija među igračima je vrlo bitna.

Istanbul je produkcijski jako lijepo izvedena igra s kvalitetnim komponentama i solidnim ilustracijama. Dizajner igre je Rüdiger Dorn, a izdala ju je 2014. godine njemačka produkcijska kuća Pegasus Spiele. Od tada su za igru izašla dva tematska dodatka (Istanbul: Mocha & BaksheeshIstanbul: Letters & Seals) te nekoliko promotivnih pločica i ostalih sadržaja. Igra je zbog svoje popularnosti prošle godine doživjela i verziju s kockicama – Istanbul: The Dice Game. Ove je godine pak, na svijetlo dana izašla posebna verzija – Istanbul: Big Box koja objedinjuje igru i dodatke u jednoj velikoj kutiji.

Istanbul je osvojio veliki broj nagrada i nominacija od kojih je najpoznatija Kennerspiel 2014. Radi se o jednoj od najpopularnijih strateških igara za dva do pet igrača. Pristupačna mehanika pogodna je za igranju u krugu obitelji, a očekivano vrijeme igranje je oko sat vremena. Broj ponavljanja igranja ne umanjuje strateške izazove i igra je jednako zanimljiva novim igračima i veteranima. Ako budete u mogućnosti, svakako isprobajte ovu igru!

Broj igrača: 2-5

Očekivano vrijeme igranja: do sat vremena

Preporučeni suigrači: igra za djecu 10+ i odrasle

Istanbul