Što smo igrali? – Clash of the Titans 25. 1. 2019.

Sea of Clouds

Sea of Clouds

Još jedan petak popodne proveli smo u ugodnom druženju uz društvene igre. Isprobali smo jednu stariju, ali za nas novu igru karticama – Cockroach Poker. Radi se o ležernijoj igri blefiranja za dva do šest igrača iz 2004. godine.

Cockroach Poker

Zatim je uslijedilo nekoliko kraćih tipova igara poput: Kingdomino, Codenames, Railroad Ink i Big Dig. Kingdomino smo odigrali s najnovijim prošlogodišnjim dodatkom Kingdomino: Age of Giants.

Kingdomino

Codenames je igra koju smo počeli češće viđati u klubu od kada smo nabavili verziju na hrvatskom. Za ovu jezično zavisnu timsku igru pravila nalažu kako ju je potrebno igrati isključivo na jeziku na kojem je napravljena zbog sinonima i asocijacija, koji umnogome ovise o jeziku i izričaju.

Codenames

Od prošlogodišnjih “roll & write” noviteta Railroad Ink jedna je od rado igranih igara naših članova. Ovoga puta na stolu se našla verzija Railroad Ink: Deep Blue Edition, koju smo odigrali čak dva puta!

Railroad Ink: Deep Blue Edition

Big Dig je jedna nova “roll & write” koju smo prvi puta imali prilike isprobati ovaj petak. Radi se o igri koja bi tek uskoro trebala doći u prodaju. Iznimno nam je drago isprobavati igre u ekskluzivi.

Big Dig

Jedna od kompleksnijih igara koje smo odigrali ovoga petka bila je Trade on the Tigris. S relativno visokim brojam igrača – igra dozvoljava čak šest igrača! – ova prošlogodišnja igra povijesne tematike ne pokušava skriti za mnoge prečeste teme povijesti i trgovine na području zemalja koje graniče sa Sredozemnim morem. Naši igrači su se untoč svemu dobro zabavili.

Trade on the Tigris

I ovoga puta uživali smo u novoj verziji Ticket to Ride – Ticket to Ride: New York.

Ticket to Ride: New York

Još je jedno druženje Clash of the Titans dokazalo kako će bez obzira na novitete koje tako često igramo neke starije igre uvijek imati mjesto na stolovima naših članova. Ticket to Ride i dalje ostaje jedna od najpopularnijih igara na našim druženjima, pa su je tako i ovaj put odigrale čak dvije grupice igrača.

Ticket to Ride

Od ostalih igara u vlasništvu kluba na stolovima su svoje mjesto pronašli: Purrrlock Holmes: Furriarty’s Trail, 7 Wonders, Camel Up, Zoar i Pitch Car. Nakon kratkog izbivanja, Purrrlock Holmes: Furriarty’s Trail opet je imala prilike naučiti jedna nova grupica igrača.

Purrrlock Holmes: Furriarty’s Trail

7 Wonders i dalje ostaje jedna od igara koje volimo koristiti za predstavljanje novim igračima u hobiju društvenih igara.

7 Wonders

Nakon što smo imali priliku isprobati novo izdanje društvene igre Camel Up, i naša klupska starija verzija zagolicala je maštu i prste naših članova i pronašla se na našim igraćim stolovima.

Camel Up

Zoar je prošlogodišnja igra za dva do četiri igrača, koju polako uči sve više različitih igrača unutar našeg kluba.

Zoar

Pitch Car je također pobudio zanimanje nekolicine igrača ovaj petak. Jednostavne mehanike i pristupačna tema za mnoge su igrače dobitna kombinacija.

Pitch Car

Ponovno smo imali prilike odigrati igru Sea of Clouds. Kapetani fantastičnih zračnih brodova imali su priliku još jednom odmjeriti snage u sakupljanju blaga i za piratske okršaje uvijek spremne posade.

Sea of Clouds

Fairy Tile je prekrasna igra s bajkovitom pričom i tri lika – zmajem Draexorom, vitezom Ulricom i princezom Florom. U ovoj igri za dva do četiri igrača igrači se natječu tko će prije ispričati priču koristeći kartice u igri.

Fairy Tile

Iz fantastičnih tema napravili smo kratki izlet u znastvenofantastično i još nekoliko partija već često igrane igre Star Realms.

Star Realms

Druženje smo priveli kraju uz jednu igru postavljanja pločica – Dice Settlers, jednu igru postavljanja kartica – Vadoran Gardens, i jednu igru pregovaranja koja ove godine slavi deseti rođendan – The Resistance.

Dice Settlers

Dice Settlers je prošlogodišnja igra koja uz mehanike postavljanja pločica ima i šarolike kockice pomoću kojih tema otkrivanja američkog zapada dolazi do izražaja.

Vadoran Gardens

Vadoran Gardens je tek pristigla manja Kickstarter igra koja se mogla naručiti uz igru City of Kings. Obje igre dijele neke tematske poveznice. Vadoran Gardens vrlo je lijepo ilustrirana igra koja svojim mehanikam podsjeća na Samurai Garden i Honshu.

The Resistance

Vrlo živa igra The Resistance zaključila je naše druženje. Puno dobrih igara čekaju nas već sljedećeg petka!

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.