Što smo igrali? – Clash of the Titans 18. 1. 2019.


Fireball Island: The Curse of Vul-Kar

Igra kojom smo otvorili naše druženje na posljednjem Clash of the Titans je novo izdanje jedne starije igre od prije više od tri desetljeća – Fireball Island: The Curse of Vul-Kar. Isprobali smo novo Kickstarter izdanje sa svim dodatnim sadržajima. I dok za neke generacije ova igra predstavlja povratak u djetinjstvo, nama je bila simpatična i jako lijepo dotjerana lagana igra za obitelji i mlađu publiku.

Fireball Island: The Curse of Vul-Kar

Odigrali smo čak dvije igre s tematikom knjiga i knjižnica. Prva je igra bila je sada već dio stalnog repertoara nekoliko naših članica – Ex Libris. Na slici vam donosimo pobjedničku policu s knjigama koja ne bi bila tako uspješna bez vjernog pomagača Bookworma!

Ex Libris

Druga igra s temom knjiga i knjižnica nešto je rijeđe na našim druženjima petkom popodne – Sator Arepo Tenet Opera Rotas: Malleus Maleficarum.  Radi se o knjižnici punoj zabranjenih knjiga i starim redovnicima koji imaju zadatak pospremiti sve knjige na mjesto. Igra je kombinacija utrkivanja i slagalice, koja je svaki puta drugačija.

Sator Arepo Tenet Opera Rotas: Malleus Maleficarum

I ovaj put smo odigrali nekoliko partija kartaške igre Star Realms s temom znanstvene fantastike i svemirskih bitki.

Star Realms

Ovaj put odlučili smo isprobati i Hero Realms. Ova fantastična kartaška igra za dva igrača od Star Realms razlikuje se po fantastičnoj temi i većoj raznolikosti kartica. Obje igre izdala je tvrtka White Wizard Games. Za obje igre postoji po nekoliko dodataka, manjih i većih.

Hero Realms

Neki su odlučili većinu popodneva provesti uz prošlogodišnje treće izdanje igre Arkham Horror. Originalno je ta popularna igra izdana 1987. godine. U zadnjih nekoliko godina u produkciji izdavačke kuće Fantasy Flight doživjela je nekoliko reimplementacija i dodataka na veliku radost svih ljubitelja svijeta Chthulu mita.

Arkham Horror 3rd Edition

Ususret najavi za ponovno izdavanje igre Seasons i njezinih dodataka odigrali smo kompletnu igru s oba dodatka: Path of Destiny i Enchanted Kingdom.

Seasons

Zabavili smo se uz društvenu igru Fields of Green i njezin najnoviji dodatak Grand Fair. Fields of Green: Grand Fair donosi mogućnost igranja dodatnih igrača i dodatnih načina za interakciju među igračima, koja je do sada bila minimalna.

Fields of Green: Grand Fair

Imali smo prilike pogledati i odigarti fantastično bogato opremljeno izdanje igre Cerebria: The Inside World – Origin Box. Radi se o većoj i dosta kompleksnoj igri koja, ovisno o broju igrača, može potrajati i do nekoliko sati.

Cerebria: The Inside World

Nastavili smo tradiciju lijepih i zanimljivih igara s deluxe izdanjem Tokaida, koji su ovaj put imali prilike zaigrati neki novi igrači.

Tokaido

Druženje smo priveli kraju uz još jedan prošlogodišnji novitet koji nismo često imali prilike vidjeti na domaćim okupljanjima igrača – Kami Sama.

Kami Sama

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.