Što smo igrali? – Clash of the Titans 11. 1. 2019.

Chaos in the Old World

Još jedno druženje petkom popodne obilježile su neke starije i drage društvene igre. Igranje su ovaj put otvorile neke laganije i kraće igre poput Pickomina, Splendora i Sea of Clouds.

PickominoČrvavice

Pikomino, ili na našem tržištu poznatija po imenu Črvavice, djelo je poznatog dizajnera društvenih igara Reinera Knizie iz 2005. godine. Pickomino je prošle godine doživio deluxe reizdanje s oba dodatka u malom izdanju zabave za cijelu obitelj.

Splendor

Splendor je bio jedna od najigranijih igara i tijekom popodneva odigrale su ga različite grupe igrača. Bez obzira na dodatak Cities of Splendor i mnogobrojne promotivne pločice i kartice, naši članovi i dalje uživaju u početnom originalnom izdanju.

Sea of Clouds

Sea of Clouds igra izdavača Iello iz 2016. godine je u usporedbi s mnogim igrama koje su obilježile naša prošlogodišnja druženja relativno star naslov. Radi se o fantastičnoj temi piratskih brodova s rumom, obračunima, ukletim blagom i sakupljanjem kartica.

Ticket to Ride

I ovaj put naše druženje nije moglo proći bez favorita Ticket to Ride u nekoliko različitih izdanja. Osim originalnog Ticket to Ride s kartom Sjedinjenih Američkih Država, na našim stolovima ovaj put našla su se još dva izdanja:

Ticket to Ride: Nordic Countries

S obzirom na zimski ugođaj i hladno vrijeme odlučili smo zaigrati Ticket to Ride: Nordic Countries. Prekrasne tematske ilustracije na karticama prikazuju šarolike vagone prekrivene snijegom, dok mehanike ovu verziju čine najboljom za manji broj igrača.

Ticket to Ride: New York

Treća i polako sve ćešće igrana verzija je svakako Ticket to Ride: New York, koja je prošlogodišnji novitet. Zbog brzine igre i kompaktnosti ploče, ovo je svakako jedna od igara koje uvijek odigramo nekoliko puta zaredom.

Dinosaur Island

Od veći i kompleksnijih igara odigrali smo jednu noviju društvenu igru Dinosaur Island s još novijim dodatkom Totally Liquid i jednu stariju igru, koja je izdana prije punog desetljeća – Chaos in the Old World.

Chaos in the Old World

Obje igre obogaćene su karakterističnim dizajnom; dok igra Dinosaur Island iskače jarkim bojama neonskog spektra, Chaos in the Old World pri bližem razgledavanju zna odbiti igrače slabijeg želuca zbog prikaza Warhammer svijeta s svim krvavim prikazima i samim ciljevima i mehanikama ako se igrači malo zamisle.

Ex Libris

I ovaj put okupili smo članice lokalnog čitateljskog kluba u čak dvije partije prigodne tematske igre Ex Libris.

Star Realms

Od manjih kartaških igara i ovaj smo put zaigrali nekoliko partija Star Realmsa i Love Letter: The Hobbit – The Battle of the Five Armies. Obje igre imali su priliku zaigrati neki novi igrači.

Love Letter: The Hobbit – The Battle of the Five Armies

Od klupskih naslova na stolovima su se našli Zoar, Tumblin-Dice i 7 Wonders. Zoar, koji smo dobili na poklon s prošlogodišnjeg sajma društvenih igara u Essenu, pokazao se kao jedna od popularnijih igara u vlasništvu kluba.

Zoar

Tumblin-Dice jedna je od nekoliko klupskih igara koje zahtjevaju neke fizičke vještine i više aktivnosti za vrijeme igranja.

Tumblin-Dice

7 Wonders, koji je prošle godine klub nabavio prema glasovima članova, također se pokazao kao dobra investicija u osnovnoj igri bez ijednog od mnogih mogućih dodataka.

7 Wonders

Kako cijelo druženje ne bi prošlo bez noviteta, na stolovima su se pronašli Blue Lagoon i 5 Minute Dungeon. Pošlogodišnja igra Blue Lagoon djelo je već spomenutog Rainera Knizie. Radi se o solidnoj obiteljskoj igri u trajanju do 45 minuta s lijepim drvenim i kartonskim komponentama.

Blue Lagoon

5 Minute Dungeon izdana je 2017. godine, ali je dodatak za igru 5-Minute Dungeon: Curses! Foiled Again! došao na tržište prošle godine. Radi se o kraćoj igri kako joj i sam naslov govori i koja koristi aplikaciju i tajmer za igru. Tema je fantastična, a mehanike dovoljno jednostavne i za osnovnoškolski uzrast. Igra je prošle godine nominirana za Origins Awards Best Card Game i ima prošlogodišnji Spiel des Jahres Recommended.

5 Minute Dungeon

Druženje smo priveli kraju uz prekrasni Everdell. Everdell je prošlogodišnja igra za koju s nestrpljenjem očekujemo dodatak Everdell: Pearlbrook, koji treba izaći krajem ljeta ove godine.

Everdell