Što smo igrali? – Clash of the Titans 30.11.2018.

Champions of Midgard

Posljednji petak u studenom bili smo u nešto skučenijem prostoru nego inače, ali nas to nije spriječilo da odigramo veliki broj igara. Razigravanje smo otpočeli s nekoliko potpuno različitih igara. Dok se jedna grupa igrača pripremala za nešto dužu igru Champions of Midgard u kompletu sa svim dodacima, na drugom stolu se postavljao dobri stari Ticket to Ride.

Ticket to Ride

Noviteti ovaj put bile su čak dvije igre izgradnje grada: Expancity i The Estates. Expancity je svojim upečatljivim komponentama ostavio dobar dojam i njegova pojava na stolu privlačila je poglede zbog veličine i količine plastičnih dijelova.

Expancity

The Estates, za razliku od Expancity, ima drvene komponente. Pokretačka mehanike igre The Estates je sustav nadmetanja za građevne materijale i dozvole pomoću milijunskih čekova.

The Estates

Space Park je, u usporedbi s prvih nekoliko igara koje smo naveli, relativno malena igra za do četiri igrača. Svemirska tema i retro vizuali potaknuli su nekoliko grupa igrača na igranje tijekom popodneva.

Space Park

Potion Explosion je tek nedavno postao česta pojava na našim druženjima petkom. Zbog taktilnih elemenata, Potion Explosion pruža zanimljivo i zabavno iskustvo za igrače svih dobi.

Potion Explosion

I ovaj put odigrali smo neke klupske favorite i to čak više od jednom! Na stolu su sada već nezaobilazni 7 Wonders i The Lord of the Rings: Journey to Mordor, za koji nam polako ponestaje listića za ispunjavanje.

7 Wonders
The Lord of the Rings: Journey to Mordor

Osim navedenih odigrali smo i klupski Purrrlock Holmes: Furriarty’s TrailPurrrlock Holmes: Furriarty’s Trail pokazala se kao jedna od najčešće igranih igara na našim druženjima, koja nije toliko poznata u ostalim  krugovima ljubitelja društvenih igara.

Purrrlock Holmes: Furriarty’s Trail

Imali smo priliku prvi put vidjeti igru za zreliju publiku Joking Hazard, nastalu prema uspješnom webcomicu Cyanide & Happines. Ovo je kartaška igra na trenutke nešto mračnijeg humora za pomno birane suigrače.

Joking Hazard

Jedan od noviteta koji su nas zbilja osvojili ove godine je avanturistička igra postavljanja pločica Tales of Glory. Ovo je bilo njezino prvo pojavljivanje na Clash of the Titans i, sudeći prema reakcijama igrača, sigurno neće biti posljednje.

Tales of Glory

Odigrali smo i smpatičnu igru s temom mravinjaka i vrlo lijepim ilustracijama – Micropolis. Ova obiteljska igra koristi mehanizme sakupljanja raznih setova i vrlo je pristupačna za sve generacije igrača.

Micropolis

Jedan od rijetkih azijskih izdavača igara koji se vrlo uspješno probio na zapadno tržište svakako je EmperorS4, čije smo igre već imali prilike vidjeti na našim druženjima petkom popodne. Ovaj put probali smo ovogodišnji novitet Realm of Sands.

Realm of Sands

Bez obzira na svojevrsne predrasude koje vladaju u nekim krugovima ljubitelja društvenih igara prema nekim igrama koje su nam svima bile prva asocijacija s pojmom društvene igre, jedan se naslov uporno pojavljuje na našim igranjima. Rizik je nekako uspio pronaći mjesto na našim stolovima.

Rizik

Imali smo prilike odigrati i jednu fantastičnu igru s karticama – OrcQuest. Originalno izdana putem Kickstarter projekta, ovo je dinamična i relativno brza igra za dva do šest igrača.

OrcQuest

Druženje smo priveli kraju uz Topiary. Promatranje skulptura od zelenila pokazalo se vrlo ugodnom aktivnosti za kraj još jednog druženja Clash of The Titans.

Topiary

A što ste vi igrali ovih dana?