Što smo igrali? – Clash of the Titans 7.12.2018.

Tour Operator

Predblagdansko razdoblje godine nama je i dalje obilježeno ovogodišnjim novitetima. Prvi službeni petak u prosincu obilježili su Kickstarter noviteti svih vrsta. Clash of the Titans otvorile su čak dvije novopristigle Kickstarter igre: Tour Operator i Architects of the West Kingdoms.

Architects of the West Kingdom

Architects of the West Kingdoms prva je u novom ciklusu strateških igara nakon prethodne trilogije igara Shipwrights of the North SeaRaiders of the North Sea i Explorers of the North Sea. Sve igre imaju istog ilustratora makedonskog podrijetla Mihajla Dimitrevskog, koji igrama daje vrlo prepoznatljive vizuale.

Vault of Dragons

Još jedan od očekivanih noviteta ove godine koji smo imali prilike zaigrati ovoga petka bio je i Vault of Dragons. Vault of Dragons avanturistička je igra s temom iz svijeta Dungeons & Dragons, dok su mehanike koje koristi zapravo reimplementacija društvene igre Sons of Anarchy: Men of Mayhem iz 2014. godine.

The River

Još je jedna ovogodišnja igra prvi put zaigrana na našim druženjima petkom – The River. The River je vizualno vrlo lijepo dizajnirana igra za dva do četiri igrača i temom istraživanja. Osim solidnih mehanika postavljanja pločica i radnika, igra se odlikuje čvrstim drvenim i kartonskim komponentama.

Monster Lands

Monster Lands je bila najkompleksnija nova igra koju smo imali prilike zaigrati na ovom Clashu. Uz mnoštvo kartonskih komponenti i raznobojne kockice igra se ponešto odužila preko navedena dva sata, ali igrači su bili zadovoljni iskustvom igranja.

Harry Potter: Hogwarts Battle

Nakon nekoliko mjeseci izbivanja, opet smo imali priliku zaigrati Harry Potter: Hogwarts Battle. Tijekom popodneva uspjeli smo odigrati čak prve tri godine bez neuspjeha. Igrači su zainteresirani za nastavak pa se nadamo vidjeti napete igre preostale četiri godine i možda čak i sadržaje iz dodatka The Monster Box of Monsters!

Human Punishment: Social Deduction 2.0.

Od kartaških igara ponovno smo odigrali dedukcijsku igru Human Punishment: Social Deduction 2.0. U toj igri postoje tri moguće frakcije pripadnosti: ljudi, strojevi i odmetnici. Svaka od navedenih frakcija ima drugačije uvjete za pobjedu.

KeyForge: Call of the Archons

Popularnost kartaške igre KeyForge: Call of the Archons i dalje ne jenjava. S dolaskom novih špilova dolazi i potreba za njihovim razigravanjem. Za sada nismo imali susreta s dovoljno neumjesnim nazivima špilova da bismo mogli iskoristiti priliku za povratak izdavaču i dobijanje dvaju novih, kako je navedeno, ali su nam nazivi špilova dovoljno zanimljivi.

Purrrlock Holmes: Furriarty’s Trail

Za kraj druženja odigrali smo i dvije klupske igre: nezaobilazni Purrrlock Holmes: Furriarty’s Trail, koji smo često imali prilike vidjeti na našim druženjima petkom i nešto stariju Kickstarter igru iz 2015. Monarch.

Monarch

Monarch je jedna od klupskih igara koje do sada nismo imali prilike vidjeti na našim stolovima. Radi se o relativno jednostavnoj igri za dva do četiri igrača s ukupnim trajanjem do 45 minuta, što je čini idealnom za igranje na našim druženjima petkom i nadamo se da ćemo je češće vidjeti.

S obzirom na raznolikost igara koje imamo prilike zaigrati, zanimaju li vas neke konkretne informacije o mehanikama i kvaliteti izrade komponenti igara ili biste željeli čitati cjelovite recenzije igara koje igramo?

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.