Što smo igrali? – Clash of the Titans 14. 12. 2018.

Blood Bowl

U ovaj snijegom zavijeni petak popodne druženje smo započeli igrom Scarabya, koja koristi jednostavne i pristupačne mehanike slaganja pločica.

Scarabya

Nakon kartaških igara 1 na 1 poput KeyForge: Call of the Archons i Star Realms, koje smo dosta često razigravali na posljednjih nekoliko Clash of the Titans, ovaj put isprobali smo jednu igru minijaturama 1 na 1 – Blood Bowl. Blood Bowl je igra iz svijeta Warhammer Fantasy za dva igrača. Tema igre je fantastični američki nogomet. Imali smo prilike vidjeti prekrasno obojene minijature cijelih četa igrivih timova i isprobati ovu igru koju nismo imali često prilike vidjeti uživo.

Blood Bowl

Dok su na jednom stolu nastavili s igrama postavljanja pločica – ovogodišnjim novitetom Fertility, koji smo već imali prilike zaigrati na našim druženjima petkom popodne,

Fertility

drugi su se okušali u slaganju naizgled potpuno nestabilnih konstrukcija u igri Junk Art. Junk Art je igra za dva do čak šest igrača iz 2016. godine koja zahtijeva mirne ruke i fizičku spretnost.

Junk Art

Odigrali smo i jednu manju ovogodišnju igru postavljanja kartica – Architectura. Imali smo priliku Architecturu odigrati na prekrasnoj šarolikoj podlozi za igranje od neoprena.

Architectura

Nismo propustili priliku da još jednom odigramo klupski Ticket to Ride, za koji bismo možda trebali nabaviti i neke nove ploče za igranje, premda se neki naši članovi nikako ne mogu zasititi osnovne igre.

Ticket to Ride

Jedna od ponešto kompleksnijih novih igara koje smo uspjeli nabaviti na ovogodišnjem sajmu društvenih igara u Essenu je i Nemeton. Nemeton je fantastična igra s temom druida i modularnom pločom, koja je definitivno mnogima proletjela ispod radara ove godine.

Nemeton

Još jednom smo imali priliku na stolovima za igranje vidjeti Potion Explosion. Radi se o igri iz 2015. godine koja je u zadnjih nekoliko mjeseci doživjela svojevrsnu renesansu za našim igraćim stolovima.

Potion Explosion

Obrisali smo prašinu s jedne igre u vlasništvu kluba koju stvarno nismo dugo vidjeli na igraćim stolovima. Riječ je o igri za dva do četiri igrača Battleship Galaxies iz 2011. Ova znanstvenofantastična taktička igra koristi minijature svemirskih brodova dviju suprotstavljenih frakcija: ljudske Intergalactic Space Navy i vanzemaljske Wretcheridians. Igra dolazi s ukupno 20 minijatura brodova raznih vrsta.

Battleship Galaxies

Niti ovaj Clash of the Titans nije mogao proći bez igre Purrrlock Holmes: Furriarty’s Trail.

Purrrlock Holmes: Furriarty’s Trail

Prvi put smo imali prilike zaigrati prošlogodišnju igru Spoils of War. Spoils of War je igra blefiranja s kockicama na temu vikinga.

Spoils of War

Nastavili smo odigravanje kroz kartašku igru Harry Potter: Hogwarts Battle u kojoj su naši igrači zapeli na četvrtoj godini.

Harry Potter: Hogwarts Battle

Zaigrali smo i igru Paper Tales sa, za sada, jedinim dodatkom Paper Tales: Beyond the Gates, koji je izašao ove godine. Osim što igri dodaje pregršt novih kartica ovaj dodatak povećava i broj igrača na impresivnih sedam, što ju čini zanimljivim izborom za veće grupe igrača.

Paper Tales

Druženje smo priveli kraju uz igru Isle of Skye: From Chieftain to King, koju smo imali prilike odigrati s najnovijim ovogodišnjim dodatkom Isle of Skye: Druids. Riječ je o simpatičnoj igri postavljanja pločica u kojoj bodove možete sakupljati na vrlo raznolike načine.

Isle of Skye: From Chieftain to King

Koje su društvene igre vaš izbor u ove hladne predblagdanske dane?