Što smo igrali? – Clash of the Titans 21. 12. 2018.

Učenje igara – Rise of Tribes

Posljednji petak prije blagdanskih dana i uživanja u krugu obitelji proveli smo s dragim prijateljima i suigračima raznolikih igara u prostorijama Gradske četvrti Retfala. Popodnevno druženje smo započeli uz neke nove igre. Jedna od najnovijih igara koja tek pristiže svima koji su je podržali kao Kickstarter projekt je 40 Thieves.

40 Thieves

Ticket to Ride: New York najnovije je izdanje u seriji igara Ticket to RideTicket to Ride: New York kompaktna je verzija igre za 4 igrača s trajanjem od dvadesetak minuta, što je čini zanimljivom za putovanja ili kraće pauze na poslu. Ploča za igranje je karta grada New Yorka, a na karticama su razna suvremena prijevozna sredstva.

Ticket to Ride: New York

Novija igra koju smo prvi put imali prilike zaigrati na našim druženjima je i Rise of Tribes. Radi se o igri izgradnje civilizacije s modularnom pločom. Rise of Tribes namijenjena je igranju dva do četiri igrača u trajanju do sat vremena.

Rise of Tribes

Ovaj petak ugostili smo i jednu grupicu igrača koji su zaigrali avanturu Dungeons & Dragons.

Dungeons & Dragons

Pred kraj godine malo nostalgije u naše druženje unijela je i pokoja partija kartaške igre Magic the Gathering, koju inače nismo često imali priliku zaigrati na druženjima Clash of the Titans.

Magic the Gathering

Nakon nekoliko mjeseci pauze ponovno smo zaigrali i prekrasnu novu igru Fairy Tile u izdanju tvrtke Iello. Radi se o igri s mehanikama pričanja priča i postavljanja pločica koja dolazi s tri već obojane figurice i ilustracijama Miguela Coimbre.

Fairy Tile

Ovogodišnja igra s temom uzgajanja čaja – Ceylon prvi put se pojavila na našim druženjima petkom, a prema reakcijama igrača sigurno neće biti i posljednji.

Ceylon

Naše klupske knjižničarke provele su ugodno popodne uz Ex Libris. Ex Libris je šarena igra u kojoj igrači grade police s knjigama i bore se za titulu glavnog knjižničara.

Ex Libris

I ovaj put na našim stolovima se našla igra Potion Explosion, koju smo ovom prilikom zaigrali s prošlogodišnjim dodatkom Potion Explosion: The Fifth Ingredient.

Potion Explosion

Još je jedna igra postala česti izbor zadnjih nekoliko mjeseci –  Planet. Ta igra, koja je pristupačna i nešto mlađoj publici (od osam godina na više), postala je jedan od favorita naših igrača.

Planet

Nakon što je prije nekoliko godina Camel Up bio jedan od čestih izbora za naša druženja, ovaj petak popodne isprobali smo vizualno uglačanu i osuvremenjenu novu verziju, koju smo donijeli s ovogodišnjeg sajma društvenih igara u Essenu. Produkcijski je igra dobila na vrijednosti, zbog kartonskih dijelova koji su sada zamijenjeni plastičnima i zbog vizualnih dodataka koji iskaču iz ploče za igranje i privlače poglede.

Camel Up

Dašak svemira i akcije u naše popodne unijela je igra Scorpius Freighter. Radi se o nešto zahtjevnijoj i dužoj igri za dva do četiri igrača koja je izašla ove godine.

Scorpius Freighter

Prvi smo put imali prilike isprobati i ovogodišnju igru pregovaranja Trade on the Tigris.

Trade on the Tigris

Smiješno je zaključiti kako je jedna od starijih igara na ovom druženju bila prošlogodišnja Dragon Castle. Dragon Castle je inspirirana tradicionalnim Mahjong tipom igara i ima solidne pločice za igranje.

Dragon Castle

Igranje smo i ovaj petak priveli kraju uz vikinšku igru raspodjele blaga Spoils of War.

Spoils of War

Ugodni blagdani i neka vam se svima ispod bora pronađe i koja društvena igra 🙂