Što smo igrali? – Clash of the Titans 9.11.2018. – Klub Titan Atlas Osijek

 

Druženje smo započeli s nekoliko potpuno različitih igara. Još uvijek novi Shadows: Amsterdam izdanje je tvrtke Libellud koja je poznata po igrama poput Dixit i Mysterium. Baš poput njih i Shadows: Amsterdam koristi ilustracije na karticama i ostalim komponentama u svrhu asocijacija za igrače.

Shadows: Amsterdam

Isprobali smo i novo izdanje igre Firenze, koje smo nabavili na ovogodišnjem sajmu Essen Spiel. Radi se o igri koja je originalno izašla 2010. godine. Ova igra osmišljena je za dva do četiri igrača i u njoj igrači preuzimaju uloge utjecajnih talijanskih obitelji u vrijeme renesanse u Firenci.

Firenze

Od manjih igara koje smo po prvi puta zaigrali u klubu treba spomenuti Campy Creatures. Campy Creatures je igra karticama u kojima igrači raspolažu jednakim setovima kartica s raznim filmskim i mitološkim čudovištima. Za najnoviji dodatak za igru Campy Creatures traje Kickstarter kampanja u kojoj se možete odlučiti nabaviti i osnonvnu igru.

Campy Creatures

Niti ovaj petak nije prošao bez nekih klupskih favorita poput: Purrrlock Holmes: Furriarty’s Trail, Ticket to RideThe Lord of the Rings: Journey to Mordor te 7 Wonders. Tijekom popodneva na stolovima se našlo više primjeraka igre 7 Wonders. Zbog velikog broja novih igrača ovaj petak opet nismo imali prilike isprobati najnoviji dodatak Armada, ali zbog velike popularnosti ove igre vjerujemo da će za to opet biti prilike.

7 Wonders – veliki broj dodataka zahtijeva baratanje pomoćnim aplikacijama za razumijevanje i brojanje bodova

Od igara koje nismo imali prilike tako često vidjeti na našim klupskim druženjima istaknuo se prošlogodišnji novitet koji dominira stolom zbog svojih uočljivih komponenti – Arena of the Gods.

Arena of the Gods.

Tijekom popodneva na stolovima su se igrali neki ovogodišnji noviteti. Dok je većina bila sa sajma u Essenu, neki su bili i novopristigli Kickstarter projekti u izdanjima s dodatnim materijalima i ekskluzivnim komponentama.  To su bili: Fertility, Dice Settlers, Planet, Bad Bones i novo izdanje jedne starije igre Cuzco.

Fertility
Planet
Cuzco
Dice Settlers – komponente deluxe izdanja
Bad Bones

Osim silnih noviteta odigrali smo i još jedan favorit naših članova – Tyrants of the Underdark. Ta strateška fantastična igra s tematikom iz svemira Dungeons & Dragons daje igračima mogućnost nadmetanja za prevlast u svijetu tamnih vilenjaka.

Tyrants of the Underdark

Odigrali smo i jednu stratešku igru svemirske tematike – Omega Centauri. Radi se o nešto starijoj igri iz 2014. godine. Autor ilustracija za Omega Centauri je Nemanja Stanković, balkanski umjetnik koji je radio i na projektu Gwent tvrtke CD Projekt Red.

Omega Centauri

Klub je na poklon od ekipe koja je ove godine posjetila Essen Spiel dobila dvije igre: PitchCar i ZoarZoar je ovogodišnji novitet kojeg smo nakon odigravanja na sajmu i oduševljenja igrom odlučili zajedno kupiti i pokloniti klupskoj zbirci igara. Radi se o igri kontrole područja za dva do četiri igrača.

Pokloni klubu – Zoar i PitchCar

PitchCar je preko dva desetljeća stara igra originalno izašla 1995. godine. Radi se o igri utrkivanja. Igra se sastoji od drvenih dijelova koji se mogu slagati u različite staze prema uzoru Formule1. Igrači se nadmeću u brzini kojom guraju drvene žetone koji predstavljaju njihove bolide na stazi. Ovo je igra s čvrstim drvenim komponentama i može je istodobno igrati do čak osam igrača.

PitchCar

Druženje smo, osim uz PitchCar, priveli kraju uz još jednu klupsku igru koja zahtjeva neke fizičke vještine i reflekse – Tumblin-DiceTumblin-Dice smo ranije ove godine dobili kao dio sponzorskog paketa od francuske trgovine Philibert i odmah je postala jedan od favorita za igranje s većim brojem igrača.

Tumblin-Dice

Jeste li isprobali neku od navedenih igara?