Što smo igrali? – Clash of the Titans 18.5.2018.

Purrrlock Holmes: Furriarty’s Trail 

I ovaj petak popodne na druženju Clash of the Titans čekale su nas mnoge uzbudljive igre. Među prvim igrama koje su se našle na stolovima bile su klupski Purrrlock Holmes: Furriarty’s TrailClank!: The Mummy’s Curse i Solar City.

Clank!: The Mummy’s Curse

Purrrlock Holmes: Furriarty’s Trail bilježi neprekinuto pojavljivanje na igranju već nekoliko tjedana za redom, a uz njega tako se pojavljuje i Clank!: A Deck-Building Adventure u nekoj od svojih inačica.  Ovaj put radilo se o dodatku Clank!: The Mummy’s Curse, koji je za neke igrače završio fatalno!

Solar City – početak igre

Novitet ovog petka – Solar City, futuristička je igra za dva to četiri igrača. Tema je gradnja grada, a obilježava ju mehanika postavljanja pločica i kontrole područja. Imali smo priliku za igranje prototipa ove igre koja se na Kickstarteru treba pojaviti tek nekada u lipnju ove godine!

Solar City – grad u razvoju

Druženje se nastavilo uz još dvije igre koje smo prvi put zaigrali na ClashuCharterstone i Dice Throne: Season One. Charterstone, za koji smo tek počeli novu kampanju relativno je neuobičajena pojava za naša druženja petkom zbog legacy pristupa igranju. Za neke igrače će ovo biti sasvim novo iskustvo, ali jedan od igrača već je odigrao cijelu kampanju. Rezultate ćemo bez mogućih otkrivanja previše sadržaja pomno pratiti!

Charterstone – početak igre za žutog igrača

Dice Throne: Season One bila je zanimljiva bitka karticama i kockicama. Neke je dizajn igre osvojio na prvu! Igra je privukla pažnju i igrača koji je nisu stigli zaigrati ovoga petka pa se nadam da ćemo je ponovno vidjeti na nekom novom druženju Clash of the Titans.

Dice Throne: Season One

Jedan od favorita članova kluba i ujedno igra koji mnogi posjeduju – Galaxy Trucker ovaj put su zaigrali potpuni početnici prvi put. Posebno nam je drago što se radi o primjerku igre koji je osvojen na nagradnoj igri na Olymposu! Kaotična i zabavna, Galaxy Trucker igra je zbog koje su se igrači glasno smijali i komentirali do samog kraja.

Galaxy Trucker – vrijeme leti, a hoće li i sastavljeni brodovi poletjeti?

Kako se druženje nastavilo na stolovima su se opet našli neki lakši favoriti poput SplendoraLove Letter: The Hobbit – The Battle of the Five Armies. Splendor je ovaj put uz Purrrlock Holmes: Furriarty’s Trail bio igra koju se igralo nekoliko puta, dok smo za Love Letter: The Hobbit – The Battle of the Five Armies odavno prestali brojati partije koje su odigrane na Clashu.

Love Letter: The Hobbit – The Battle of the Five Armies – naša najigranija verzija igre Love Letter 

Neki su odabrali brzopoteznu igru Onitama u stankama i čekanjima dok se završe druge igre i okupe igrači za nešto kompleksnije i duže igre poput Haspelknecht. Onitama koja osvaja već samim svojim dizajnom, igra je za samo dva igrača. Iako se radi o relativno kraćoj igri, uz prave igrače koji žele odmjeriti snage ona može trajati i puno duže!

Onitama – igra za dva igrača

Haspelknecht jedna je od kompleksnijih igara koje smo već imali prilike zaigrati na našim druženjima petkom. Samo izgovaranje imena ove igre odvaja hrabre od običnih smrtnika. Izlazak prošlogodišnjeg dodatka Haspelknecht: The Ruhr Valley pružio je izliku za češće igranje ove igre iz 2015. godine.

Haspelknecht – jer ugljen se neće sam izvući iz rudnika!

Kraj ovog druženja obilježilo je odigravanje preko nekoliko partija edukativne igre Timeline. Za igru su nam poslužile čak četiri različite verzije igre Timeline koje smo sve umiješali zajedno. Tako se uz razne povijesne događaje i izume pronašla i pokoja pjesma ili film. Na pitanje: Što je bilo prije? mnogi su se dvoumili za odgovor.

Četiri verzije igre Timeline 

A koje su igre obilježile vaš vikend?