Što smo igrali? – Clash of the Titans 11.5.2018.

Zbog raznih događanja ovog i prošlog vikenda, skupili smo se u nešto manjem broju za ovaj Clash of the Titans, ali to nas nije spriječilo da odigramo puno različitih igara i dobro se zabavimo. Druženje je počelo uz tri igre: Plague Inc.: The Board Game, Rising Sun i Ethnos.

Okršaj pred kraj igre

Plague Inc.: The Board Game postala je jedna od uobičajenih igara na našim druženjima petkom, dok je za Rising Sun ovo bilo prvo pojavljivanje. S obzirom da se radi o kompleksnoj i dužoj igri, prije igranja na Clashu članovi koji ju žele zaigrati uglavnom se unaprijed najave i dogovore sa zainteresiranim igračima. Nadamo se da ćemo prezentacije i učenja ovako većih igara ponovno vidjeti na nekom budućem Clashu.

Početak igre sa šest igrača

Ethnos, koji smo također prvi puta zaigrali na našim druženjima petkom, oduševio je mnoge nove igrače pa je stoga zaigran više puta tijekom popodneva. Relativno velik broj igrača i jednostavni mehanizmi pokazali su se dobitnom kombinacijom za mnoge igrače.

Na stolovima se našao i uvijek popularni Splendor. To je jedna od igara koje rado igramo s novim igračima.

Meeple City prije napada čudovišta

Meeple City ruševine

Nakon dugo vremena na Clashu smo zaigrali igru Rampage. Na američkom tržištu poznatija je pod imenom Terror in Meeple City, jedna je od igara koje nas oduševljavaju zabavnim mehanikama vrlo pristupačnima za cijele obitelji.

Jedna od rado igranih igara naših članova svakako je i Clank!: A Deck-Building Adventure. S velikim brojem dodataka i promotivnih kartica, za ovu igru je uvijek zainteresiran igrač više.

Prva igra bliži se kraju

Još je jedna nova grupa igrača isprobala Harry Potter: Hogwarts Battle.  Prvih nekoliko igara koje se zasnivaju na školskim godinama i istoimenim knjigama, na vrlo jednostavan način predstavljaju mehanizme igre i vrijeme vrlo brzo proleti u zabavi.

Gužva na karti Europe

Ticket to Ride jedna je od najigranijih igara u vlasništvu kluba, ali ovoga petka zaigrali smo Ticket to Ride: Europe koja uvodi neke nove opcije za igrače. Kako se druženje privelo kraju na stolovima se opet pojavio brzopotezni The Lord of the Rings: Journey to Mordor.

Novitet ovoga petka bio je Space Base. Ova šarolika i zanimljiva igra na prvi pogled može zastrašiti neke igrače svojom pojavom na stolu, ali se već prilikom prve igre pokazalo da su same mehanike igre vrlo pristupačne i jednostavne. Neki su je čak usporedili s igrom Machi Koro.

Koje igre su obilježile vaš vikend?

 

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.