Što smo igrali? – Clash of the Titans 25.5.2018.

Početak šeste misije – Mechs vs. Minions

Ovaj petak neke naše članove niti loše vrijeme nije uspjelo zaustaviti od tjednog igranja na Clashu. Igre koje su otvorile druženje ovga petka bile su Mechs vs. Minions, Seasons i klupski
Purrrlock Holmes: Furriarty’s Trail.

Mechs vs. Minions igra je koju je izdala tvrtka Riot Games, koja se bavi primarno video igrama, a Mechs vs. Minions jedan je nusproizvda koji su osmislili za ljubitelje društvenih igara i njihove najpoznatije igre League of LegendsMechs vs. Minions je izašao 2016. godine i svojom cijenom s obzirom na produkcijsku vrijednost, veličinu igre i broj minijatura s kojima dolazi, ugodno iznenadio sve ljubitelje društvenih igara osvojivši mnoštvo nominacija za najbolju igru 2016. u više kategorija.

Kutija u kojoj se nalazi Mega Minion – Mechs vs. Minions

Mechs vs. Minions je kooperativna igra za dva do četiri igrača. Igrači imaju na izbor deset različitih misija koje variraju u težini. Ekipa koja je igrala Mechs vs. Minions na ovotjednom Clashu igrala je šestu misiju i borba za pobjedu je bila neizvjesna do samoga kraja!

Kockice godišnjih doba – Seasons 

Seasons je jedna od rado viđenih društvenih igara i favorit nekolicine naših članova. Osim prekrasnih ilustracija ova igra karticama ima vrlo jednostavne mehanike savladavanja.

Purrrlock Holmes: Furriarty’s Trail

Od kada je kao donacija jednoga od članova stigao u Klub, Purrrlock Holmes: Furriarty’s Trail jedna je od najigranijih igara koje Klub posjeduje. Redovito je na stolu skoro svaki petak, zbog čega nam je posebno drago što smo kartice uspjeli zaštititi. I ovaj put na stolu se našla druga najigranija igra koju Klub posjeduje: Ticket to Ride. Ticket to Ride Klubu je poklonila ekipa koja je sudjelovala na RTL-ovom kvizu 5 na 5. Uz Ticket ponovno smo zaigrali hit ovogodišnjeg Olymposa Tumblin-Dice.

Tumblin-Dice

Ovaj petak zaigrali smo igru Among the Stars grčkog izdavača Artipia Games. Svemirska tema ove igre jedna je od razlika u odnosu na još jednu njihovu igre, Fields of Green, koju tek trebamo ponovno vidjeti na našim druženjima petkom.

Among the Stars

Druženje se nastavilo uz još nekoliko igara koje dijele modernije i futurističke teme: Solar City i Terraforming Mars. O igri Solar City više smo pisali prošli tjedan. Solar City će početkom lipnja biti dostupan na Kickstarteru, a nama je drago što su ga naši članovi već drugi tjedan za redom dobili priliku zaigrati u fazi prototipa.

Solar City – prototip

Još je jedna od igara u vlasništvu Kluba našla svoje mjesto na igraćem stolu oavj petak – Terraforming Mars. Ovo je jedna od igara koje je Klub je nedavno nabavio prema glasanju članova u izboru za najigru 2017. godine

Terraforming Mars

Prema uzoru na Clash of the Titans od prošlog petka, i ovaj tjedan druženje smo priveli kraju uz mashup nekoliko izdanja igre Timeline.

Timeline

Koje igre su obilježile vaš vikend?

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.