Što smo igrali? – Clash of the Titans 1.6.2018.

Donirano prvo izdanje Game of Thrones igre i dodatka A Clash of Kings

Prvi dan lipnja okupili smo se na Clash of the Titans druženju u GČ Retfala. Druženje je započelo jednom donacijom klubu koja će obradovati mnoge ljubitelje igre A Game of Thrones. Radi se o prvom izdanju sa  dodatkom  A Clash of Kings koja obogućava igru za šest igrača.

Smash Up – Zombie Lord posjećuje The Great Library

Prve igre koje smo zaigrali ovoga petka bile su Smash Up i Ticket to Ride. Dok se za Smash Up igrala osnovna verzija igre bez dodataka, Ticket to Ride je odigrana prošlogodišnja nova mapa Old West sa nešto starijim dodatkom Alvin & Dexter.  

Ticket to Ride Map Collection: Volume 6 – France & Old West

Alvin the Alien unio je dodatnu dinamiku u igri sa 6 igrača

Imali smo prilike vidjeti i naučiti simpatičnu malu igricu as sve popularnijom Roll and Write mehanikom – Encore. Vrlo je kompaktna i prigodna za vrijeme godišnjih odmora.

Encore

Druženje smo nastavili uz Custom Heroes, Quadropolis i Whistle Stop. Uz Quadropolis koji je česta pojava na našim igranjima opet se našlo nekoliko prošlogodišnjih noviteta. 

Quadropolis – urbanizacija

Custom Heroes – Card Crafting System

Custom Heroes je najmanja igra sa mehanikom Card Crafting System u izdanju tvrtke AEG – Alderac Entertainment Group. Njihova igra Mystic Vale jedna je od favorita članova našeg kluba, a ovogodišnji Kickstarter Edge of Darkness koji koristi istu mehaniku u puno većoj igri se nadamo zaigrati slijedeće godine.

Whistle Stop

Whistle Stop je prošlogodišnja igra za koju je već najavljen dodatak Rocky Mountains, pa smo se odlučili na razigravanje prije konačne odluke za kupnjom dodatka koji treba izaći još ove godine.

Harry Potter Hogwarts Battle

Imali smo manju demonstraciju i učenje igara Unlock! Secret Adventures i Harry Potter Hogwarts Battle. Unlock serija igara je jedna od kooperativnih društvenih igara sa zagonetkama u stvarnom vremenu. Budući da za razliku od nekih sličnih igara ne zahtjeva uništenje nekih njezinih djelova moguće ju je ponovno igrati s nekim novim igračima.

Unlock! Secret Adventures

Odigrali smo još jednu epizodu Charterstona koji se i uz legacy aspekt ipak dobro uklopio u naša druženja petkom. 

Charterstone

Slijedile su nekoliko nezaobilaznih igara na Clash of the Titans druženjima ove godine: Clank!: A Deck-Building Adventure i 7 Wonders. Klupski 7 Wonders za sada je bez dodataka što je čini prikladnom za učenje novih igrača. 

7 Wonders – Jedan od sedam svjetskih čuda je kip grčkog boga sunca Heliosa Kolos s Rodosa

Clank!: A Deck-Building Adventure polako postaje jedna od najigranijih društvenih igara ove godine. Vidjet ćemo hoće li taj status i zadržati do kraja godine. 

Clank!: A Deck-Building Adventure

Jedan od ovogodišnjih noviteta koji je također uspostavlja svoj status kao jedne od najigranijih igara ove godine je i igra Space Base. Simpatične ilustracije, jednostavne mehanike i dobar broj igrača kombinacija su koja osvaja naše članove pri svakom igranju.

Space Base

Još je jedno druženje završeno uz glasne uzvike i zvukove kockica koje se kotrljaju na drvenoj ploči igre Tumblin-Dice. Ova klupska igra koju smo dobili kao dio sponzorstva od francuske trgovine društvenih igara Philibert ne prestaje biti hit čak ni po ljetnim vrućinama. S obzirom na popularnost igre nadamo se skorom turniru!

Tumblin-Dice

A koje su igre obilježile vaš tjedan?

 

 

Views All Time
Views All Time
73
Views Today
Views Today
1
Facebook Comments

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.