Što smo igrali? – Clash of the Titans 29.3.2019

Posljednji petak u ožujku i prvi službeni proljetni petak okupili smo se uz neke hit igre iz 2018. Premda je izašla na tržište prošle godine, kod nas je tek nedavno postala česta pojava na igraćim stolovima – The Quacks of Quedlinburg.

Za ljubitelje složenijih strateških igara na stolu se našla igra Teotihuacan: City of Gods. Izgradnja astečkog hrama i zanimljiva upotreba kockica koje predstavljaju radnike zabavljali su naše članove dobar dio popodneva.

Od igara u vlasništvu Kluba i dijelom stalne postave naših druženja petkom zaigrali smo: 7 Wonders, Purrrlock Holmes: Furriarty’s Trail, King of Tokyo, Star Realms i The Lord of the Rings: Journey to Mordor.

Dok smo uz 7 Wonders ispitivali dodatke i mogućnosti maksimalnog broja igrača,
Purrrlock Holmes: Furriarty’s Trail se nakon kratke pauze opet našao na stolovima nekih novih igrača.

Star Realms je naša igra sinonim za mehanike izgradnje špila i igre za dva igrača općenito dok je nakon kratke nestašice papirića za popunjavanje The Lord of the Rings: Journey to Mordor ponovno našao svoje mjesto kao kraća i jednostavnija igra za brzu zabavu.

Imali smo prilike odigrati Nevermore – nešto stariju igru iz 2015. godine za 3 do 6 igrača. U ovoj igri koja se zasniva na drafting mehanizmu potrebno je nekada riskirati i imati malo sreće te naravno pobijediti bez da vas drugi igrači pretvore u gavrana.

Jedan od definitivnih hitova prošle godine koji je nedavno dobio novi dodatak – Root, našao se na našim stolovima ovoga petka popodne. Ova igra koja je započela kao projekt na platformi Kickstarter unosi mehaniku balansiranja u igri u kojoj svaki igrači ima drugačije mogućnosti na putu prema pobjedi.

Imali smo priliku isprobati još dvije igre koje su nedavno stigle nakon prošlogodišnjih Kickstarter kampanja: Call to Adventure i Museum. Museum je igra skupljanja muzejskih zbirki u obliku prekrasno ilustriranih kartica. Igra ima pedagoške elemente i svaka kartica zasniva se na stvarnom povijesnom objektu i sadrži podarke koji su informativnog karaktera, poput natpisa u muzejima.

Call to Adventure je igra koju mogu igrati do četiri igrača u kompetitivnoj ili kooperativnoj varijanti. Igra donosi zanimljive komponente runa koje služe umjesto kockica. Glavni cilj igre je ispričati priču svoga lika skupljajući kartice izazova, osobnih trijumfa i tragedija te izazova. Veseli nas što su najavljena čak dva tematska dodatka za ovu igru: prvi se zasniva na djelu Ime vjetra Patricka Rothfussa a drugi na djelima Briana Sandersona Stormlight