Što smo igrali? – Clash of the Titans 19.10.2018

Who Goes There

Još jedno jesenje popodne petkom proveli smo u druženju uz društvene igre. Promjenjivo i nestabilno vrijeme možda je imalo utjecaja i na naš izbor igara za ovaj Clash. Na stolovima su se i ovaj put našli neki tek pristigli Kickstarter projekti i noviteti poput Who Goes There i Western Legends.

Who Goes There

Who Goes There kooperativna je znanstvenofantastična igra za tri do šest igrača nastala prema noveli istoga naziva, koja je ujedno i temelj za film The Thing. Igrači igraju u ulogama originalnih likova koji kroz igru surađuju i pripremaju se za odlazak sa istraživačke stanice na Antartiku. Borba s elementima i sve čudnijim nezgodama uvod je u ovu avanturu rastuće paranoje. Pobjeda je ovisila o krhkom povjerenju i dobroj pripremi za odlazak sa stanice. Dok su igrači jedan po jedan zalijegali zbog opasnih niskih temperatura (ni alkohol nije pomogao prvoj žrtvi da se zagrije) na kraju je ostao samo The Thing – zaraženi igrač koji je zapeo sam na arktičkoj stanici – pobjeda je ovaj put izmakla našim igračima.

Western Legends

Western Legends je novitet o kojem smo do sada mogli čuti sve pohvale. Preuzimanje uloga stanovnika starog Divljeg zapada ispostavilo se jednako zanimljivim različitim tipovima igrača. Od onih koji su pokušavali pobijediti kroz pošten rad, sve do onih koji su pljačkali i varali, onih koji su navedne lovili zbog nagrada pa čak i onih koje je zabavljalo sjediti u gradskom saloonu i kockati se do pobjede. Versatilna igra u kojoj može uživati čak do šest igrača. Svakako probajte ako budete imali priliku!

Above and Below

Ovaj petak nam je na repertoaru bila i Above and Below, strateška avantura u prekrasnoj produkciji Red Raven Games. I dok je za neke svojevrsni nastavak Near and Far pomalo zasjenio Above and Below, naši igraču su se zabavili i uživali u ovoj igri otkrivanja priča u novom svijetu.

Seasons

Na stolu se ponovno našla i igra Seasons u skoro istoj postavi igrača kao i prošloga petka. Premda smo kao zajednica vrlo ponosni na sve nove igre koje imamo prilike zaigrati, na našim druženjima uvijek ima mjesta i za poneki stariji favorit.

The Lord of the Rings: Journey to Mordor

Od igara u vlasništvu kluba zaigrali smo i jednu manju roll & write igru, The Lord of the Rings: Journey to Mordor.  Tijekom popodneva igru je odigralo nekoliko grupica igrača, što je čini najigranijom igrom ovoga petka.

Endeavor: Age of Sail

Još se jedna igra u zadnje vrijeme vrlo često pojavljuje na druženjima Clash of the Titans. Službeno još uvijek novitet, Endeavor: Age of Sail redovita je pojava na stolovima naših igrača. Radi se o starijoj igri u novom ruhu. Odlike čistih i jasnih mehanika u strateškoj igri kontrole polja i nautičkih puteva privlače nove i stare igrače.

Welcome To

Druženje smo priveli kraju uz jednu manju igru koju može istodobno igrati neograničen broj igrača – Welcome To. Osim što smo imali priliku ovoj igri naučiti neke nove igrače i neke nove članove, još jednom smo se podsjetili koliko volimo igre koje možemo igrati s velikim brojem igrača.

A koji su vaši favoriti ove jeseni?