Što smo igrali? – Clash of the Titans 2.11.2018. – Klub Titan Atlas Osijek

Bad Bones – eliminacija prvog igrača označava kraj igre

Naše prvo druženje nakon sajma Essen Spiel ove godine obilježili su noviteti i igre koje smo donijeli sa sajma. U moru novih igara koje smo prve isprobali, neke igre su se istaknule kao budući favoriti. Jedna od navedenih igara svakako je Fairy Tile.

Fairy Tile

Fairy Tile odigralo je nekoliko različitih skupina igrača tijekom poslijepodneva i večeri. Radi se o prekrasno ilustriranoj igri koja odaje počast tradicionalnim bajkama i upošljava mehanike pričanja priče. Igra dolazi s tri već obojane figure živih boja: princezom Florom, vitezom Ulricom i zmajem Draxorom.

Soviet Kitchen

Jedna od igara kojom smo započeli druženje bila je crnohumorna igra s karticama Soviet Kitchen. Soviet Kitchen je kooperativna igra za koju je potrebno korištenje android ili iPhone aplikacije na uređaju koji ima mogućnost snimanja kamerom. Cilj igre je pripremiti obroke za ruske vojne jedinice za vrijeme Drugog svjetskog rata. Budući da vlada kronična nestašica prehrambenih namirnica, sastojci za kuhanje uključuju čavle, pijesak i cijelu kolekciju sastojaka koji nisu dio recepata zdrave prehrane. Igra nudi sate i sate zabave uz pravu ekipu i veliki izbor scenarija i izazova.

Shadows Amsterdam

Isprobali smo Libelludov ovogodišnji novitet Shadows Amsterdam. Ovu igru mnogi nazivaju hibridom Mysteriuma i popularnih Codenames izdanja. Igra u timovima podržava do osam igrača, što ju čini dobrim izborom za veće grupe igrača.

7 Wonders

Uz svu silu noviteta odigrali smo i neke klupske favorite poput Ticket to RidePurrrlock Holmes: Furriarty’s Trail, 7 Wonders (bez nove Armade ovaj put) i The Lord of the Rings: Journey to Mordor. Ova odanost igrača klupskim favoritima zahtijeva od nas veliku pažnju u odabiru novih igara za klub.

Ticket to Ride

Odigrali smo i fantastičnu igru Aeon’s End: War Eternal.  Ova igra koja je izašla prošle godine dobila je i čak dva dodatka, koja smo donijeli s ovogodišnjeg sajma društvenih igara u Essenu:
Aeon’s End: The Outer DarkAeon’s End: The Void.

Aeon’s End: War Eternal

Jedna od igara koje su na ovome sajmu Essen Spiel imale ekskluzivnu prodaju bila je i Bad Bones. Bad Bones službeno izlazi tek u veljači sljedeće godine a na sajmu je bilo ponuđeno svega 500 primjeraka igre, koji su uspješno rasprodani.

Bad Bones

Bad Bones nas je oduševio relativno velikim brojem igrača – čak do šest igrača te jednostavnim mehanikama koje će shvatiti i igrači početnici.

Potion Explosion

Premda se radi o ponešto starijoj igri koja je originalno izdana 2015. godine, prvi put smo u klubu imali priliku zaigrati Potion Explosion. Novo izdanje ove igre unijelo je izmjenu u kvaliteti komponenti, pa je tako umjesto dosadašnjeg kartonskog dispenzera za kuglice sada plastična verzija.

Raids

Jedna od igara koja se našla na našim stolovima ovaj petak bila je i Raids. Raids je jedna od novijih igara koja za temu ima vikinge. Radi se o još jednoj lijepo dizajniranoj igri izdavača Iello.

Sunflower Valley

Ovu godinu su zasigurno obilježile mnoge igre koje za mehniku koriste takozvani “roll & write” sistem. U skladu s time odigrali smo i nekoliko Essen noviteta: Sunflower Valley i Railroad Ink: Deep Blue Edition.

Railroad Ink: Deep Blue Edition

Sunflower Valley nešto je šarenija verzija u kojoj, osim puteva, morate ucrtavati suncokrete, ovčice i kućice, dok se u Railroad Ink: Deep Blue Edition bavite  isključivo ucrtavanjem cesta i željezničkih pruga koje se okrenu na kockicama.

Sub Terra – naši spelolozi su u ovom trenutku još imali šanse preživjeti

Hrabra ekipa istraživača špilja ovaj put u Sub Terri nije uspijela preživjeti i spasiti se. Poželjet ćemo im više sreće sljedeći puta kada se odvaže na novu avanturu.

Scarabya

Odigrali smo čak dva ovogodišnja noviteta tvrtke Blue Orange Games: Scarabya i Planets.

Planets

Scarabya je obiteljska igra za do četiri igrača koja koristi elemente slagalice, dok Planets donosi zanimljivu implementaciju magneta i 3D elemenata.

Topiary

Jedna od igara koje smo prvi put odigrali u klubu bila je i Topiary. Radi se o još jednoj obiteljskoj igri, koja za temu ima skulpture od drveća i ukrasnog vrtnog zelenila.

Mexica

Odigrali smo i novo izdanje jedne starije igre – Mexica. Moramo priznati da je igra zasjala u novom ruhu i zadržala poznate mehanike.

STEM: Epic Heroes

Bez obzira na sajamske novitete, koje ćemo vjerojatno razigravati još neko vrijeme, i ovaj se put našlo vremena za jedan Kickstarter novitet: STEM: Epic Heroes. Radi se o vrlo lijepo ilustriranoj kartaškoj igri koja igrače uči o znanstvenicima i stvarnim herojima u istraživanju STEM područja. Osim simpatične kartaške igre, knjižica s pravilima donosi informativne tekstove o znanstvenicima, koji su dio igre od starogrčkog razdoblja pa do suvremenog doba.

Koje igre ste vi igrali od navedenih?