Što smo igrali? – Clash of the Titans 21.9.2018. – Klub Titan Atlas Osijek

 

Yummy Yummy Pancake

Nakon kraće pauze ponovno smo se okupili na druženjima Clash of the Titans petkom popodne u Gradskoj četvrti Retfala u Osijeku. Uvodno zaigravanje počeli smo s nekoliko lakših igara poput Yummy Yummy Pancake i Coup u domaćoj personaliziranoj izradi.

Everdell

Ususret Essenu odigrali smo i neke ovogodišnje novitete poput Everdella, koji je trenutno aktivan na Kickstarteru s novim dodatkom Pearlbrook. Odigravanje ove igre pomoglo je nekim igračima odlučiti se za sudjelovanje u Kickstarter kampanji.


Sailing Toward Osiris

Uz Everdell odigrali smo još jedan ovogodišnji novitet Sailing Toward Osiris. Radi se o simpatičnoj igri za dva do pet igrača s izuzetno lijepim vizualnim rješenjima. Iako se radi o već viđenoj temi, igra je dovoljno kompleksna za igrače veterane i dovoljno jednostavna za nove igrače. Svakako probajte zaigrati ovu igru ako imate priliku!

Terraforming Mars

Od igara u vlasništvu kluba ovaj put smo zaigrali Terraforming Mars. Problem zaštite klupskih igara sve nam je više na umu, pogotovo za igre s karticama. Terraforming Mars je igra za koju se većina vlasnika odlučuje investirati u zaštitne košuljice za kartice i, sve češće, dodatak za ploče igrača koji osigurava tokene koji bi od manjih neopreznih poteza ruku mogli promijeniti vrijednosti na kojima stoje.

Menara

Odigrali smo još jedan ovogodišnji novitet – Menara. Menara je igra s deksteričnom komponentom što nije tako česta pojava u kooperativnim igrama. Igre koje potiču preciznost i imaju fizički element zahtijevaju od igrača nešto veći stupanj investiranosti i u našem klubu su uvijek imale dobar odaziv i pozitivne kritike igrača.

Welcome To…

Iako je za mnoge igra Welcome To… još uvijek novitet, na našim druženjima i igranjima ova igra ima status favorita još od prve polovice godine, kada smo ju prvi put isprobali. Verstilnost i prilagodljivost broju igrača i razini iskustva igrača neke su od odlika ove igre koje smo naučili cijeniti.

Custom Heroes

Druženje ovaj petak priveli smo kraju uz prošlogodišnju igru izrade kartica i špila za igranje Custom Heroes. Tema inspirirana japanskim animiranim filmovima i serijama za mnoge je igrače jedan od bonusa za igranje ove igre.

A što ste vi zadnje igrali?

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.