Što smo igrali? – Clash of the Titans 1.6.2018.

Donirano prvo izdanje igre Game of Thrones i dodatka A Clash of Kings

Prvi dan lipnja okupili smo se na druženju Clash of the Titans u GČ Retfala. Druženje je započelo donacijom klubu koja će obradovati mnoge ljubitelje igre A Game of Thrones. Radi se o prvom izdanju s dodatkom  A Clash of Kings, koji obogućava igru za šest igrača.

Smash Up – Zombie Lord posjećuje The Great Library

Prve igre koje smo zaigrali ovoga petka bile su Smash Up i Ticket to Ride. Dok se za Smash Up igrala osnovna verzija igre bez dodataka, Ticket to Ride je odigrana na prošlogodišnjoj novoj mapi Old West s nešto starijim dodatkom Alvin & Dexter.

Ticket to Ride Map Collection: Volume 6 – France & Old West
Alvin the Alien unio je dodatnu dinamiku u igri sa šest igrača

Imali smo prilike vidjeti i naučiti simpatičnu malu igricu as sve popularnijom Roll and Write mehanikom – Encore. Vrlo je kompaktna i prigodna za vrijeme godišnjih odmora.

Encore

Druženje smo nastavili uz Custom Heroes, Quadropolis i Whistle Stop. Uz Quadropolis, koji je česta pojava na našim igranjima, opet se našlo nekoliko prošlogodišnjih noviteta.

Quadropolis – urbanizacija
Custom Heroes – Card Crafting System

Custom Heroes je najmanja igra s mehanikom Card Crafting System u izdanju tvrtke AEG – Alderac Entertainment Group. Njihova igra Mystic Vale jedna je od favorita članova našeg kluba, a ovogodišnji Kickstarter Edge of Darkness, koji koristi istu mehaniku u puno većoj igri, nadamo se zaigrati sljedeće godine.

Whistle Stop

Whistle Stop je prošlogodišnja igra za koju je već najavljen dodatak Rocky Mountains, pa smo se odlučili na razigravanje prije konačne odluke za kupnjom dodatka koji treba izaći još ove godine.

Harry Potter Hogwarts Battle

Imali smo manju demonstraciju i učenje igara Unlock! Secret Adventures i Harry Potter Hogwarts Battle. Serija igara Unlock je jedna od kooperativnih društvenih igara sa zagonetkama u stvarnom vremenu. Budući da za razliku od nekih sličnih igara ne zahtjeva uništenje nekih njezinih djelova, moguće ju je ponovno igrati s nekim novim igračima.

Unlock! Secret Adventures

Odigrali smo još jednu epizodu Charterstona koji se i uz legacy aspekt ipak dobro uklopio u naša druženja petkom.

Charterstone

Slijedile su nekoliko nezaobilaznih igara na druženjima Clash of the Titans ove godine: Clank!: A Deck-Building Adventure i 7 Wonders. Klupski 7 Wonders za sada je bez dodataka, što je čini prikladnom za učenje novih igrača.

7 Wonders – Jedan od sedam svjetskih čuda je kip grčkog boga sunca Heliosa, Kolos s Rodosa

Clank!: A Deck-Building Adventure polako postaje jedna od najigranijih društvenih igara ove godine. Vidjet ćemo hoće li taj status i zadržati do kraja godine.

Clank!: A Deck-Building Adventure

Jedan od ovogodišnjih noviteta koji također postiže status jedne od najigranijih igara ove godine je i igra Space Base. Simpatične ilustracije, jednostavne mehanike i dobar broj igrača kombinacija su koja osvaja naše članove pri svakom igranju.

Space Base

Još je jedno druženje završeno uz glasne uzvike i zvukove kockica koje se kotrljaju na drvenoj ploči igre Tumblin-Dice. Ova klupska igra koju smo dobili kao dio sponzorstva francuske trgovine društvenih igara Philibert ne prestaje biti hit čak ni po ljetnim vrućinama. S obzirom na popularnost igre nadamo se skorom turniru!

Tumblin-Dice

A koje su igre obilježile vaš tjedan?