Izazov – Knjiga koja je izašla u 2016. godini

Neovisno o tome jeste li ljubitelj znanstvene fantastike ili takozvane visoke fantastike, ove godine vas čekaju mnogobrojne književne poslastice. Donosimo vam samo neke od prijedloga koji bi vas mogli zaintrigirati i potaknuti na čitanje, a ulaze u prvu navedenu kategoriju našeg ovogodišnjeg knjižnog izazova.

Unutar ove kategorije Izazova možete birati knjige koje su tek izašle na originalnom jeziku na kojem su pisane ili pak knjige koje po prvi puta izlaze u prijevodu na hrvatski.

Gentleman Jole and the Red Queen (The Vorkosigan Saga Book 17)

Lois McMaster Bujold

Jedan od serijala knjiga za koji su se naši članovi izjasnili da ga rado čitaju je Saga o Milesu Vorkosiganu. Najnovija knjiga donosi pred Milesa možda jedan od najizazovnijih zadataka do sada. Njegova misija – saznati čime se to bavi njegova majka Cordelia da je i sam car Gregor zabrinut! Kako će se jedan od najuspješnijih istražitelja carstva snaći u najnovijoj misiji saznajte već danas ako volite čitati na engleskom i imate pristup Kindle izdanju. Ljubitelji tvrdoukoričenih papirnih izdanja mogu ga nabaviti već početkom veljače, a oni ostali mogu se nadati da će se Algoritam požuriti s prijevodom na hrvatski.

The Story of Kullervo

J.R.R. Tolkien

Najnovije izdanje priređeno iz do sada neobjavljenih materijala legendarnog Tolkiena. Priča je to o tragičnom junaku Kullervu siročetu iz legendi o Prvom Dobu Međuezemlja kojeg je i sam Tolkien od nazivao “Hapless Kullervo”. Radi se o pretku jednako tragičnog Turina Turambara o kojem ste mogli čitati u Silmarillionu. Uz ovo zanimljivo izdanje dolaze autorove bilješke i eseji koji ga čine primamljivim svakom okorjelom obožavatelju Međuzemlja i Tolkiena općenito. I opet ljubitelji Kindle izdanja već ga mogu početi čitati dok u engleskom tiskanom izdanju izlazi početkom travnja. O hrvatskom izdanju za sada nema nikakvih nagađanja.

Strah mudraca (Kronike Kraljosjeka knjiga druga)

Patrick Rothfuss

Knjiga koju su hrvatskom izdanju najavljivali još prošle godine i još uvijek je u pretprodaji uz poklon. Radi se od jednoj od onih uvijek nam dragih Algoritmovih izdanja od kojih vas redovito zabole ruke od držanja same knjige dok čitate. U ovom drugom nastavku iz serijala Kronike Kraljosjeka možete saznati priču najzloglasnijeg  čarobnjaka koji se skrasio kao skromni krčmar. I dok priča o prošlim avanturama epskih razmjera traje, ispred krčme se spremaju nove avanture koje obećavaju uzbudljivu, ako ne baš dugu budućnost. Ovu bucu od skoro 1000 stranica očekujemo ove veljače!

Još jednom napominjemo da je redoslijed čitanja proizvoljan i odabir nekog od navedenih prijedloga nije nužan. Dapače, veselit će nas ako s nama podijelite dojmove o nekoj novoj knjizi za koju nismo znali da izlazi ove godine.

Do čitanja sljedeći tjedan, kada ćemo vam pokušati približiti sljedeću kategoriju Izazova s nekoliko mogućih primjera za prvu knjiga nekog autora.

^0A1E8580C2560FB2984050303E83D80E87ECA22E4D61EA94CC^pimgpsh_fullsize_distr