Što smo igrali? – Clash of the Titans 15.10.2021.

Ovog petka na Clash of the Titans druženju igralo smo mnoštvo različitih igara – njih čak 18! Premda su ovoga puta naši igrači često posezali za manjim kartaškim igrama na stolovima su se našle i one malo veće i dužeg trajanja.

Od navedenih malih kartaških igara odigrali smo uvijek popularni 6 Nimmt! (izdanje 25 Jahre kojeg je legenda kaže nekada bilo za kupiti u Mulleru), The Crew je izazvala burne reakcije igrača od kojih su neki poslje partije morali prošetati svoj nemir, Dungeon Mayhem i Dwarves in Trouble su se ponovno našli u rukama naših članova nakon pauze od prošlog puta i 5211 bila je jedna od igara koje smo nabavili na posljednjem Essem Spiel sajmu kojeg smo posjetili 2019. prije Covid pandemije.

Ovaj Clash of the Titans pokazao je da naši igrači ne prezaju ni pred čime kada se treba igrati i da nema igre koju neće probati i zato su se na stolovima našle dvije igre koje nećete često vidjeti na okupljanjima ljubitelja modernih društvenih igara: Mastermind i Monopoly Game of Thrones izdanje. Naša inkluzivnost kada su u pitanju igre koje netko želi probati ne poznaje granice!

Od klubskih favorita i ovoga puta tu su se našli 7 Wonders i Ticket to Ride dok su neke starije evergrine poput Castles of Burgundy i History of the World zaigrali novi igrači.

Project L i Calico također su ponovno viđeni na našim igraćim stolovima dok su Quacks of Quedlingburg, Tales of Glory i Azul: Stained Glass of Sintra zaigrani po prvi puta u ovoj novoj sezoni druženja ali ako je suditi prema reakcijama igrača vidjet ćemo ih vrlo brzo ponovno!

Na stolu se našlo i prekrasno Kickstarter izdanje Atlantis Rising koja je uz The Crew bila jedina izrazito kooperativna igra večeri. Naši hrabri igrači ovoga puta nisu bili sretne ruke i nesretni stanovnici Atlantide nisu bili evakuirani na vrijeme – probat ćemo ponovno!

Najpopularnija igra večeri koju su odigrale dvije grupe igrača – jedna na samom početku, druga na samom kraju druženja, bila je i najnovija igra u posjedu nekog od naših članova: Varuna. Radi se reimplementaciji mehanika igre Demeter u izdanju iste tvrtke vrlo simpatičnog naziva: Sorry We Are French. Osnovna mehanika igre je Flip and Write (okreni i zapiši). Svaki igrač dobija vlastiti papirić za popunjavanje na kojem odabire obojati morske životinjske vrste, okružiti ili popuniti razne geometrijske likove te čak i u nekoliko slučajeva spojiti točkice strelica za ostvarivanje bodova i ciljeva. Bitna razlika Demeter i Varune je što u ovoj posljednjoj istraživanje igrača sadrži svojevrsni rizik i opasnost u obliku pogodaka i štete za igrače koji nose negativne bodove i u iznimno rijetkim i nesretnim slučajevima nepažljivih igrača – izbacivanje iz igre. Mi volimo izazove i predlažemo da probate ako budete imali prilike 🙂

Kao i uvijek fotografije igara koje smo igrali nalaze se na našem Instagram profilu, pa bacite koji “sviđa mi se” ili komentar na slike. Prihvaćamo sve vrste konstruktivne kritike i moguće želje za više vizualnih prikaza igara koje imamo sreću zaigrati na našim druženjima!