Što smo igrali? – Clash of the Titans 8.3.2019.

Wingspan

Clash of the Titans ovoga petka otvorili smo s nekim igrama o kojima svi pričaju. Radi se o trenutno rasprodanoj i najtraženijoj igri – Wingspan i igri koja je izazvala najviše pažnje naših članova – The Quacks of Quedlinburg .

Wingspan

Wingspan je edukativna igra s temom ornitologije. U produkciji Stonemeier Games ova igra svojim prekrasnim ilustracijama ptica i simpatičnim komponentama neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Igrači sami odabiru vrste ptica prema staništu (šuma, poljana, uz vodene površine) i slažu vlastiti mehanizam. U osnovnoj igri nalaze se ptice koje obitavaju u Sjevernoj Americi, a mi s nestrpljenjem očekujemo dodatke koji će donijeti ptice čije se stanište nalazi na ostalim kontinentima. Ova igra će se svidjeti ljubiteljima igara Gizmos i Terraforming Mars.

The Quacks of Quedlinburg


The Quacks of Quedlinburg je igra izdana prošle godina, ali je tek nedavno prvi puta zaigrana na našim stolovima. Kombinacija dodavanja mogućih sastojaka u vrećice iz kojih potom svaki igrač izvlači nasumične sastojke svakako zahtjeva određeni elemnt sreće. Mogućnosti obogaćivanja igre unešene su dvostranim i dodatnim pločicama sastojaka, a dodatak koji nam je u dolasku Die Quacksalber von Quedlinburg: Die Kräuterhexen ili u slobodnom prijevodu: Travarice, dodaje mogućnost igre s petim igračem i neke nove sadržaje.

Indigo

Osim navedenih noviteta na našim igraćim stolovima ponovno se našao nešto stariji Indigo. Ova simpatična apstraktna igra za četiri igrača jednako je zabavna i mlađim i starijim igračima, a potpuna jezična nezavisnost i jednostavne mehanike čine ju dobrim izborom za igranje unutar obitelji te s novim igračima.

Ticket to Ride Map Collection: Volume 3 – The Heart of Africa

Nakon kraće pauze na našim druženjima petkom popodne ponovno se našla igra Ticket to Ride sa svojim izdanjem Ticket to Ride Map Collection: Volume 3 – The Heart of Africa. Svi ljubitelji igre Ticket to Ride imaju svoje najdraže verzije igre.

Sid Meier’s Civilization: A New Dawn

Strateška civilizacijska igra Sid Meier’s Civilization: A New Dawn je jedna od onih igara koje nemamo često priliku slučajno vidjeti na našim stolovima petkom popodne. Igrači koji pamte neke starije verzije ove igre ostali su ugodno iznenađeni fluidnošću same igre i znatno smanjenim vremenom trajanje igre.

Star Realms

Od kartaških igara za dva igrača odigrali smo česti i popularni Star Realms koji je jedan od najboljih primjera igara izgradnje špila karata (deckbuilder).

Hanamikoji

Svoje je prvo pojavljivanje na Clash of the Titans druženju imala mala kartaška igra za dva igrača Hanamikoji. Radi se o igri u izdanju tvrtke EmperorS4. Ova kratka igra ukupnog trajanja oko 15 minuta odlikuje se ilustracijama autorice pod pseudonim Maisherly. Ona dolazi iz Tajvana i zaslužna je za vizualni identitet većine igara tvrtke EmperorS4

Splendor

Splendor je jedna od igara koje često igramo. Kvalitetni plastični žetoni i pristupačne mehanike igre samo su dio razloga zašto ju toliko volimo.

7 Wonders

Niti ovaj Clash of the Titans nije mogao proći bez našeg klupskog favorita – 7 Wonders. Dodatci i promotivni materijali koje smo uspjeli nabaviti za klub rado su i često igrani!

Reef

Jedna od mnogih igara izdanih prošle godine – Reef, već je nekoliko puta bila na našim stolovima petkom popodne. Plastični djelovi vrlo su čvrsti, tema je zanimljiva, a mehanike vrlo jednostavne s obzirom na to da se radi o apstraktnom tipu igre.

Plague Inc.: The Board Game

Plague Inc.: The Board Game jedna je od društvenih igara koje imaju i svoju video inačicu. Radi se o suvremenoj temi virusa i bakterija koji šire zarazne bolesti po svijetu. Novi igrači imaju dosta zanimljive reakcije na ovu igru.

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.