Što smo igrali? – Clash of the Titans 15. 2. 2019.

Nyet!

Za ovaj Clash of the Titans u veljači vratili smo se isprobavanju nekih igara koje nismo tako često imali priliku vidjeti na našim druženjima petkom popodne. Igranje smo započeli s manjom kartaškom igrom Njet, odnosno Nyet prema dostupnom izdanju. Sama igra je iz 1997. godine i može se igrati u grupi do pet igrača. Radi se o dinamičnoj igri u kojoj igrači sami uvjetuju pravila i odabiru suigrače za potrebe bodovanja svake runde.

Grimm Forest

Za ljubitelje bajkovitih fantastičnih tema na našim igraćim stolovima osvanula je prekrasno dizajnirana Grimm Forest. Motivi preuzeti iz bajke o tri praščića i gradnje kućica od različitog materijala nadopunjuju se s mnogim poznatim likovima iz svijeta bajki u kojima uživaju i mali i veliki igrači. Grimm Forest prošlogodišnji je Kickstarter projekt bogate produkcije u kojoj mogu, s obzirom na jezičnu zavisnost, uživati djeca od osam godina na više i odrasli.

7 Wonders

Nismo zaobišli neke klupske igre koje su dio stalne postave naših druženja petkom popodne, pa smo tako odigrali 7 Wonders i nekoliko partija Ticket to Ride s kartom Europe.

Ticket to Ride: Europe

Imali smo prilike odigrati igru Game of Thrones s najnovijim dodatkom Mother of Dragons. Ova strateška igra bez kockica prvi put se pojavila davne 2003. godine, skoro cijelo desetljeće prije televizijske serije u visokobudžetnoj produkciji HBO-a. Impresivan broj igrača se uz posljednji dodatak diže na čak osam, što utječe i na samo trajanje igre. Na trenutke smo se brinuli zbog količine prostora koji zauzima dodatna ploča za igranje, a figure zmajeva su se lijepo uklopile u dizajn ostatka igre.

A Game of Thrones: The Board Game (Second Edition)

Još je jedna igra nastala prema serijalu fantastičnih knjiga našla svoje mjesto na našim stolovima za igranje – The Dresden Files Cooperative Card Game. Radi se o kooperativnoj igri u kojoj prema scenarijima različitih knjiga iz serijala igrači pokušavaju riješiti zaplete slučajeva urbanog čarobnjaka detektiva Harryja Dresdena.

The Dresden Files Cooperative Card Game

Ponovno smo se vratili igri Plague Inc: The Board Game, samo s nekim novim igračima. Ova Kickstarter igra iz 2017. godine vrlo je često bila na našim igraćim stolovima prošle godine.

Plague Inc: The Board Game

Odali smo počast zimi uz igru Dwar7s Winter. Radi se o igri s minijaturama koja je izašla prošle godine i tematski je nastavak igre Dwar7s Fall iz 2016. godine. Fantastična tema s patuljcima i godišnjim dobima ostavila je pozitivan utisak na naše igrače.

Dwar7s Winter

Jedna od igara koje sve ćešće imamo priliku igrati na našim druženjima petkom svakako je Splendor, za koji se još uvijek držimo osnovne igre.

Splendor

Zadržali smo se na fantastičnoj temi uz još jednu kooperativnu igru Village Attacks, koja je već otprije poznate teme i mehanike sukoba čudovišta i civilnog stanovništva okrenula i postavila igrače u uloge raznih mitskih čudovišta koja se moraju obraniti od napada seljaka s vilama i bakljama.

Village Attacks

U nešto modernija vremena nas je vratila društvena igra Azul: Stained Glass of Sintra sa svojim pločicama koje neodoljivo podsjećaju na Helf bombone i oblikom i bojama uz već poznate mehanike originalnog Azula.

Azul: Stained Glass of Sintra

Jedna od posljednjih igara koje smo odigrali ovoga petka bila je društvena igra Western Legends. Ova prošlogodišnja igra s temom američkog zapada pruža igračima određenu slobodu izbora na putu do pobjede premda se sukobi rješavaju pomoću prilagođenog špila karata za poker. Vizualno i dizajnerski radi se o vrlo lijepo osmišljenoj igri.

Western Legends

Na gore navedenu društvenu igru nadovezali smo se s uz jednu partiju naše najnovije “go-to” manje igre – Cockroach Poker.

Cockroach Poker