Što smo igrali? – Clash of the Titans 8. 2. 2019.

Splendor

Još jedno druženje petkom proveli smo uz društvene igre. Prve igre na stolovima bile su Splendor i Robin Hood and the Merry Men. Splendor smo već više puta imali prilike vidjeti na našim druženjima petkom popodne.

Robin Hood and the Merry Men

Robin Hood and the Merry Men prošlogodišnji je novitet s mehanikama postavljanja radnika. Radi se o nešto kompleksnijoj igri koju smo prvi put imali priliku isprobati. Kritike i mišljenja igrača su podijeljena.

Cashflow

Cashflow je nešto starija igra simulacije ekonomije i raspolaganja financijama. Ako je suditi prema igračima, na zanimljiv i podosta realan način prikazuje obračun troškova i upotrebu matematike u stvarnom životu.

Mystic Vale

Imali smo priliku odigrati i Mystic Vale u izdanju s nekoliko dodataka. Prva od nekoliko društvenih igara koje su unijele mehaniku izgradnje špila izgradnjom samih kartica. Fantastična tema i lijepe ilustracije samo so dodatni bonus za igrače.

Terraforming Mars

Uspjeli smo odigrati i jednu partiju popularne igre Terraforming Mars koja je nakon izlaska 2016. godine dobijala po dva dodatka godišnje, a već su najavljeni novi za ovu godinu.

Ticket to Ride: Heart of Africa

Nakon isprobavanja različitih izdanja igre Ticket to Ride, na red je došla i verzija Ticket to Ride Map Collection: Volume 3 – The Heart of Africa, koja je izdana 2012. godine.

King of Tokyo

Na stolovima su se tijekom popodneva pronašle još neke društvene igre u vlasništvu kluba, pa smo tako odigrali i isprobali: King of Tokyo, Spyfall 2 i Drakon.

Spyfall 2

King of Tokyo smo često igrali i nosili na razna događanja, dok su Spyfall 2 i Drakon do sada igrani nešto rijeđe. Spyfall 2 je igra za dva do čak dvanaest igrača i, za razliku od prvog izdanja, prilagođena je većim grupama igrača.

Drakon

Drakon je igra tvrtke Fantasy Flight, koja je od prvog izdanja davne 2001. godine doživjela čak četiri ponovna izlaska. Posljednje izdanje je iz 2015. godine i jedna je od igara koje smo dobili kao donaciju klubu.

Pandemic

Pandemic je jedna od vrlo popularnih franšiza igara koje ne igramo tako često na druženjima Clash of the Titans.

Coimbra

Druženje smo priveli kraju uz jednu prošlogodišnju igru – Coimbru i sve popularniju lakšu kartašku igru Cockroach Poker.

Cockroach Poker

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.