Clash of the Titans – 4. rodjendan kluba!

Rođendanska torta

Ovaj Clash of the Titans bio je poseban zbog obilježavanja četvrtog rođendana našeg kluba. Druženje smo započeli uz prigodnu tortu i izvještaj o aktivnostima i budućim planovima naše udruge. Nakon što smo se svi najeli torte otpočelo je igranje društvenih igara zbog kojih se najviše okupljamo svakoga petka.

Star Realms

Popodne su obilježile kartaške igre koje su u globalu bile najigranije ovoga petka. Imali smo prilike odigrati Star Realms i približiti ovu igru nekim novim igračima.  

KeyForge: Call of the Archons

Novitet o kojem svi pričaju ove godine svakako je KeyForge: Call of the Archons. Radi se o kartaškoj igri u kojoj je svaki kupljeni špil karata jedinstven i na svakoj karti nalazi se naziv špila kojem pripada. Neki naši članovi nedavno su nabavili nekoliko primjeraka početih kompleta špilova za igranje i svi zainteresirani imali su priliku isprobati ovu kartašku igru. 

KeyForge: Call of the Archons

Osim navedenih kartaških igara, isprobali smo i još neke novitete koje smo uspjeli ugrabiti na ovogodišnjem sajmu u Essenu. Jedan od njih je bila i Human Punishment: Social Deduction 2.0 . Radi se o versatilnoj igri koju može istovremeno igrati čak 16 igrača. Human Punishment prema uzoru na već poznate Warewolf ili Mafia tipove igara polako osvaja igrače na polju “party” igara za manja i veća okupljanja. Jedna od pozitivnih karakteristika ove igre ne tako pozitivnog naziva je u interakciji eliminiranih igrača za koje uvijek postoji mogućnost vraćanja u igru. Ovisno o broju igrača, trajanje igre može varirati od svega desetak minuta do skoro punih sat vremena.

Human Punishment: Social Deduction 2.0

Osim noviteta koji su česta pojava na našim stolovima odigrali smo i neke provjerene favorite poput društvene igre Pandemic. Pandemic, koji ove godine slavi svoj deseti rođendan, odigrali smo u kompletu s dodacima i uspješno ga približili igračima koji ga do sada nisu imali prilike zaigrati.

Pandemic

Odigrali smo i po tko zna koji puta Seasons, ali je ovoga puta novina u igri bila upotreba akrilnih tokena umjesto klasičnih kartonskih koje dolaze uz igu.

Seasons

Na stolovima su se našle neke od igara koje dosta često možemo vidjeti na našim druženjima, pa smo tako odigrali klupski 7 Wonders.

7 Wonders

Najveća igra, odnosno igra s najvećom kutijom ovoga petka bila je Mechs vs. Minions. Igra koja je 2016. zadivila mnoge ljubitelje društvenih igara visokom kvalitetom izrade i iznenađujuće zabavnim mehanikama nakon dugo vremena se ponovno pojavila na našim igranjima petkom. Nova grupa igrača odigrala je tek uvodnu i prvu misiju, što je samo otvorilo njihove apetite za još. 

Mechs vs. Minions

Tijekom večeri izredalo se dosta novih igara među različitim grupama igrača. Dvije skupine igrača odigrale su novu igru Reef. Reef je obiteljski tip igre s taktilnim komponentama i vrlo pristupačnom temom. 

Reef

Ponovno smo odigrali nekoliko partija “roll & write” igre Penny Papers. Simpatične kockice i poznate mehanike vrlo su brzo privukle igrače koji vole ovakav tip igara.

Penny Papers

Uspjeli smo odigrati i najnoviju donaciju klubu – Zoar. Odigrana partija bila je izuzetno napeta. Zoar je igra za 2 do 4 igrača s očekivanim trajanjem do oko 45 minuta.

Zoar

Upečatljiva pojava na stolu bila je igra Thanos Rising: Avengers Infinity War. Naši članovi uspjeli su se uživiti u Marvel svijet superheroja.

Thanos Rising: Avengers Infinity War

Monster Slaughter igra za temu ima pomalo Halloween elemente. Svaki igrač ima na izbor obitelj čudovišta – mama, tata i dijete, koji za cilj imaju pronaći i uplašiti grupu mladih likova u kolibi usred šume. Prema uzoru na teen horror filmove ova igra odlikuje se zanimljivim figuricama i urnebesnim situacijama.

Monster Slaughter

Azul: Stained Glass of Sintra ponovno se našao na našim igraćim stolovima i polako osvaja naše članove. Neke smo čak čuli kako komentiraju da im se sviđa više nego klasični Azul!

Azul: Stained Glass of Sintra

Prošlogodišnji novitet –  Paper Tales po prvi puta smo imali prilike igrati na našim druženjima. Radi se o još jednoj igri s karticama i vrlo sličnim mehanikama kao onima iz igre 7 Wonders.

Paper Tales

Svoje pojavljivanje ponovila je i gra Planets koja svojim inovativnim mehanikama koje koriste magnete stvara izrazito taktilno iskustvo igranja. 

Planets

Originalno nastala kao Kickstarter projekt igra Beasts of Balance izdana je 2016. Na druženju ovoga petka imali smo ju priliku prvi puta vidjeti i isprobati uživo.  Radi se o još jednoj taktilnoj igri koja za igru koristi aplikaciju.

Beasts of Balance

Dream Home jedna je od obiteljskih igara koje smo već ranije imali prilike igrati u klubu. Uz dodatak koji povećava broj igrača na čak 6 i dodaje neke nove module za igru grupa igrača za stolom se zabavila.

Dream Home

Dicetopia je ovogodišnji Kickstarter projekt kojeg smo po prvi puta imali prilike zaigrati. Steampunk tema i mnoštvo lijepih kockica mamili su poglede. 

Dicetopia

Coimbra jedan od ovogodišnjih najočekivanijih naslova ove godine. Ova strateška igra upošljava mehanike s odabirom kartica i kockica te će se svidjeti ljubiteljima mentalno zahtjevnijih igara.

Coimbra

Još jedno druženje Clash of the Titans obilježile su mnoge nove igre ali i potvrda nekih naših favorita. Sretna nam četvrta obljetnica rada i postojanja!

 

 

 

 

 

 

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.