Što smo igrali? – Clash of the Titans 16.11.2018

Settlers of Catan

S obzirom na veliki broj noviteta koje smo odigravali na posljednjim druženjima Clash of the Titans, ovaj petak na stolovima se našlo i nekoliko klasika društvenih igara koji su nadopunili “Kult novoga”, koji je uvijek prisutan na našim druženjima. Zaigrali smo ni manje ni više nego dvije malo starije igre čije su prokušane mehanike obilježile prve korake u svijetu društvenih igara mnogih igrača: Rizik i Settlers of Catan.

Rizik

Dok su neki nastavili u sličnom tonu i odigrali novo izdanje jedne starije igre –  History of the World

History of the World

Drugi su otišli korak dalje u isprobavanju jedne supernove igre koja će tek sljedeći tjedan početi s Kickstarter kampanjom! Radi se o igri Ragusa, koja za temu ima izgradnju grada Dubrovnika. Odigrali smo igru koja je još uvijek u prototipnoj verziji i moramo proznati da su komponente igre kvalitetnije od nekih igara koje možete pronaći u prodaji. Glavna mehanika igre je postavljanje radnika, odnosno u ovom slučaju kućica, te razmjena pojedinih dobara i proizvoda.

Ragusa

Jedini prigovor koji smo imali odnosio se na vizualnu prezentaciju same ploče za igranje na kojoj je bilo teže primijetiti sve mogućnosti mjesta za postavljanje kućica, ali opet treba napomenuti kako se radi o prototipu i vjerujemo kako će u finalnoj verziji ovaj nedostatak biti riješen. Igra je dizajnirana za igranje jednog ili do pet igrača u grupi s ukupnim trajanje nešto više od sat vremena. Svakako obratite pozornost na Kickstarter kampanju za igru Ragusa koji treba krenuti već ovaj utorak – 20. studenog 2018.

Ragusa

Odigrali smo i igru Otys koja je izašla prošle godine. Ova futuristička igra programiranja pokreta i skupljanja resursa ima vrlo zanimljivo rješenje za ploče igrača i minimalnu interakciju među igračima.

Otys

I ovaj put odigrani su neki klupski favoriti pa smo na stolovima mogli vidjeti neizostavne igre poput The Lord of the Rings: Journey to Mordor i Purrrlock Holmes: Furriarty’s Trail.

Purrrlock Holmes: Furriarty’s Trail

Nakon manjeg predaha opet smo odigrali i Plague Inc: The Board Game koji je jedno vrijeme bio dio stalne postave igara za petak popodne.

Plague Inc: The Board Game

Na stolovima se našla i nova igra Azul: Stained Galss of Sintra, koja se od originalnog Azula razlikuje po nešto jarkijim bojama pločica i dodatnim mehanikama za ploče igrača.

Azul: Stained Glass of Sintra

Treća sreća ovoga puta pokazala se istinitom za 7 Wonders i odigravanje posljednjeg dodatka za igru – Armada. Armada je dodatak za sve ljubitelje igre 7 Wonders koji su trebali osvježenje i imaju mjesta na stolovima za igru. Uz Armadu odabir kartice za igru nosi dodatnu težinu, jer se vrsta odabrane kartice direktno odnosi na novu ploču koja pomiče brodove.

7 Wonders: Armada

Čak dva puta tijekom popodnevnog druženja na stolovima se pronašla igra Gugong. Imali smo je prilike zaigrati u posebnom Deluxe izdanju s kvalitetnijim komponentama koje igri daju poseban čar. Radi se o nešto kompleksnijoj igri u ukupnom trajanju do sat i pol.

Gugong

Jedan od tek pristiglih ovogodišnjih noviteta koji smo isprobali ovoga petka bila je i igra Gizmos. Gizmos je igra u kojoj igrači koriste kuglice raznih boja kako bi uz pomoć kartica izgradili mehanizam za pobjedu. Dispenzer za kuglice na prvi pogled asocira na igru Potion Explosion ali su kuglice nešto lošije kvalitete. Sama igra vrlo je dinamična kada igrači shvate simboliku na karticama i nakon nešto sporijeg početka, igra u jednom trenutku dosegne brzi vrhunac. Igra je namijenjena igranju u grupi od dva do četiri igrača.

Gizmos

I ovaj smo put zaigrali PitchCar, koji smo službeno dobili kao poklon klubu na prošlom druženju Clash of the Titans. PitchCar je opravdao svoj status rado igrane igre već preko dva desetljeća.

PitchCar

Igranje smo priveli kraju s još jednim ovogodišnjim novitetom s mehanikama “roll & write” – Penny Papers.

Penny Papers

Jeste li igrali neku od navedenih igara?

 

 

 

 

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.