Što smo igrali? – Clash of the Titans 15.6.2018.

Yokohama

Posljednji dan školske godine okupili smo se u nešto manjem broju na igranju u prostorijama Gradske četvrti Retfala. I oavj put odigrali smo neke zanimljive novitete igara. Najegzotičnije primjerke igara dopremio je naš vrli predsjednik Slaven Karakaš čak iz Japana!

Yokohama – mnoštvo komponenti

Tako je naše druženje počelo prigodnom Yokohamom. Ova strateška igra bogata je komponentama i jako lijepo izgleda na stolu.

8bit MockUp

Potom je uslijedilo učenje nekoliko igara iz Japana. Prva igra koju smo zaigrali i predstavili bila je prošlogodišnji pobjednik za najigru godine 2017. na sajmu Tokyo Game Market u Japanu. Radi se o jednostavnoj igri postavljanja pločica 8bit MockUp. Mehanika u kojoj jedan igrač izvlači nasumične pločice, koje onda svaki igrač mora postaviti uz svoja već postojeća polja prema boji vrlo je jednostavna i čini igru dobrim izborom za igranje u krugu obitelji ili s novim igračima.

Tokyo Highway – kada se mreža cesta sruši

Još jedan od noviteta na igranjima Clash of the Titans petkom bio je Tokyo Highway. Radi se o simpatičnoj igri za dva igrača u kojoj je cilj izgraditi mrežu cesta od jednostavnih drvenih komponenti. Pobjednik je onaj tko prvi uspije postaviti sve male autiće u svojoj boji na ceste. Da bi postavili autiće, igrači moraju napraviti rutu ceste koja prelazi preko ili ispod putanje protivnikove ceste.

Concordia

Osim navedenih prigodnih igara zaigrali smo i Concordiju, koja je ovaj put zadovoljila ljubitelje strateški zahtjevnijih igara.

Legacy: The Testament of Duke de Crecy

Još je jedna ne tako nova igra imala svoje prvo pojavljivanje na našim druženjima petkom: Legacy: The Testament of Duke de Crecy. Ova kartaška igra iz 2013. mnogima je prošla ispod radara. Osim što zauzima podosta prostora na stolu, ova igra ima dosta intrigantnu temu stvaranja četiriju generacija obiteljskog stabla.

Plague Inc: The Board Game je strateška igra zaraze i lokalni faovrit koji se ponovno našao na stolovima ovoga petka. Osim navedenih igara odigrali smo i nekoliko još manjih igara poput Love Letter: The Hobbit – The Battle of the Five Armies.

Koje igre su obilježile vaš vikend?

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.