Što smo igrali? – Clash of the Titans 27.4.2018.

Ovotjedni Clash of the Titans odigrao se dan prije International Table Top Daya. Osim igranja i druženja moramo prvo istaknuti i još jednu donaciju u obliku društvenih igara, koje je ovaj put klubu donirao jedan od osnivača i sada već neko vrijeme dislocirani član Alen Kulić. Klubu je donirao dvije iznimno zanimljive igre: Histrio – društvenu igru za dva do pet igrača legendarnog dizajnera Brune Cathale i Spyfall 2 – prošlogodišnje novo izdanje popularne party igre koju u ovoj inačici može igrati i do 12 igrača!

Kako su pripreme za Olympos još uvijek u tijeku, tako je i ovoga petka druženje za neke počelo radno. Posebno bismo istaknuli rad Miroslava Markića na adaptaciji ormara za knjige, za koji je nesebično osmislio kreativno riješenje.

Igre koje su otvorile druženje bile su Clank!: A Deck-Building AdventureBärenparkSuper Motherload, Majesty: For the RealmPlague Inc.: The Board Game.

Kroz futurističku iteraciju bušenja u potrazi za blagom, preko šuljanja i potkradanja zmaja do izgradnje najljepšeg parka za medvjede (i koale!)

Najigranije igre ovoga su puta ipak bile Majesty: For the RealmPlague Inc.: The Board Game koje su različite grupice igrača igrale u čak dva navrata.

Od igara u vlasništvu kluba na stolu su se našle King of Tokyo i često viđen Purrrlock Holmes: Furriarty’s Trail. Budući da nam zbirka igara u vlasništvu kluba sada već lijepo raste, najavit ćemo uskoro malo opsežnije osvrte i ocjene članova za igre koje imamo.

Nakon puno isčekivanja napokon smo probali i društvenu igru Roll Player s dodatkom Roll Player: Monsters & Minions o kojoj svi pričaju. Dodatak donosi opciju za još jednog igrača i uvodi u igru razna čudovišta za borbu, što dodaje na već dosta bogatu vrijednost ponovljenog igranja.

Odigrali smo i šarenu igru Oceanos! Od manjih kartaških igara zaigrali smo Port Royal koja je neke igrače neugodno iznenadila svojim nasumičnim efektima “press your luck” mehanike.

Jedna od novijih igara koje smo igrali ovoga petka već je neko vrijeme česta pojava na stolovima naših članova koji više vole strateške igre – Sid Meier’s Civilization: A New Dawn.

A kako ste vi proveli ovaj vikend i obilježili International Table Top Day?

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.