Što smo igrali? – Clash of the Titans 20.4.2018.

Još jedan Clash ovoga travnja započeo je sastankom kluba zbog nadolazećeg Olymposa u svibnju. U početku nam je bilo malo tijesno, ali poslije, kada smo krenuli s igranjem, već je bilo bolje! Clash smo otvorili igarama za različite grupice ljudi: Clank!: A Deck-Building Adventure, Roll Player i Welcome to… Clank!: A Deck-Building Adventure smo nadopunili mnoštvom promotivnih kartica i uživali u fantastičnom pothvatu potkradanja zmaja.

Roll Player je naučila potpuno nova grupa igrača i bilo je zanimljivo vidjeti reakcije na ovu igru kockicama dok čekamo dolazak dodatka Roll Player: Monsters & Minions. Welcome to… polako postaje jedna od sve češće viđenih igara na našim druženjima zbog osobite prilagodljivosti bilo kojem broju igrača.

I ovaj put su se na stolu našle neke igre u vlasništvu kluba, pa smo tako zaigrali Ticket to RideThe Lord of the Rings: Journey to MordorPurrrlock Holmes: Furriarty’s Trail. Sve tri igre smo tijekom večeri odigrali barem po dva puta u različitim kombinacijama igrača!

Od ostalih igara u vlasništvu kluba ovoga petka igrali smo još i 7 Wonders za koju postaje sve jasnije da ćemo morati nabaviti i pokoji dodatak za sve ljubitelje. Opet smo se družili uz Azul i još uvijek novi Attack of the Jelly Monster.

Explorers of the North Sea nam svaki put izgleda sve ljepše i zanimljivije i nadamo se da ćemo ga uskoro ponovno vidjeti na našem druženju petkom jer je još uvijek dosta igrača zainteresirano za isprobati ovu lijepu igru.

Jedan od noviteta za naše članove ovoga petka bila je nešto malo starija igra City of Spies: Estoril 1942. Autor ilustracija u ovoj igri umjetnik čija djela vrlo rado vidimo u mnogim našim igrama Mihajlo Dimitrievski (Explorers of the North Sea koju smo istog popodneva igrali također je on ilustrirao). Onima koji su je uspjeli probati igra je ostavila vrlo pozitivan dojam i već smo u iščekivanju dodatka City of Spies: Double Agent koji će, osim dodatnog sadržaja, dodati i mogućnost igranja do pet igrača umjesto trenutna dva do četiri igrača.

Druženje smo ovoga puta priveli kraju uz Groves i Meeple Circus. Groves je opet pobrao pohvale za dizajn, ali ovaj put od skoro potpuno nove grupe igrača. Meeple Circus je unio malo zabavnijeg glazbenog ugođaja za kraj druženja. Premda su se iznimno zabavili isprobavajući ovu igru, kritike su bile podijeljene zbog elementa fizičke spretnosti slaganja figurica i mirnih ruku koje igra zahtijeva od igrača. Predstavljamo vam pobjedničku točku!

Pridružite nam se na jednom od budućih druženja petkom!