Što smo igrali? – Clash of the Titans 23.3.2018.

Ovoga petka druženje Clash of the Titans započelo je uz Plague Inc.: The Board Game, Lords of Xidit i Petrichor. Plague Inc. je ovoga puta bila jedna od najigranijih igara. Premda je izdana prošle godine, mnogim našim članovima još je uvijek nova i bilo je dosta igrača koji su bili zainteresirani za učenje i ponovljeno igranje tijekom popodneva. Sada već starija i dosta izigrana Lords of Xidit dobila je nekoliko novih obožavatelja, pa se razmišlja o nabavci novijeg primjerka ove igre. Petrichor je svojom fascinantnom pojavom na stolu posljednjeg Clasha osigurao ponovno pojavljivanje i unaprijed dogovoreno igranje igrača koji je do sada nisu imali prilike zaigrati.

Igranje se nastavilo u dobrom društvu uz Ex Libris, Star Realms i Quadropolis. Ex Libris su ovoga puta zaigrale članice lokalnog čitateljskog kluba koje nisu mogle prikriti svoje oduševljenje temom igre. Star Realms je poslužila kao zabavna popuna u iščekivanju za okupljanje za neku veću igru. Quadropolis nakon dužeg izbivanja s naših druženja polako postaje jedna od često igranih igara na Clash of the Titans.

Nastavili smo trend kulta novog i zaigrali još jednu tek pristiglu igru izdanu ove godine Supervillain: This Galaxy Is Mine! Pomalo kaotična igra u kojoj se grupica zlikovaca bori za prevlast u galaksiji simpatična je manja igra koja je neke impresionirala više i neke manje, ali zabave svakako nije nedostajalo.

Isprobali smo i Betrayal at Baldur’s Gate u kojem su se igrači dobro zabavili istražujući. Prva žrtva igre bio je naravno naivni Half-Orc Paladin koji je antiklimaktično poginuo od ruke samog pobjednika.

Druženje se nastavilo sa razigravanjem još jednog noviteta s prošlog druženja – Empires of the Void II. Prekrasne ilustracije i mehanika igre i ovoga puta nisu ostavili igrače ravnodušnima. Na prvi pogled ogromna i kompleksna, ova igra osvaja intuitivnim mehanikama i izostankom “eXterminate” kategorije u inače intrigantnoj 4X igri.

Na stolovima su se opet našli favoriti igrača poput Azul i Bunny Kingdom te Tiny Epic Galaxy s ekspanzijom Beyond the Black. Zainteresiranost igrača za nove igre potvrdilo je i ponovno pojavljivanje eksluzivne male igre Forest of Fate. Druženje smo priveli kraju s još jednom partijom Plague Inc. i dobrim starim Love Letter: The Hobbit – The Battle of the Five Armies!

Pregledom tema koje su naše igre obuhvaćale ovoga puta možemo reći da smo bili u svemiru nekoliko puta, posjetili čudnovate fantastične svjetove od kojih su neki poznati, dok se u nekima množe zečevi. Suvremene tematike smo obišli s oba kraja spektra, od onih pozitivnih u kojima smo gradili najsuvremenija prigradska naselja, do onih pomalo morbidnih u kojima smo glumili bolesti i širili ih po svijetu – i dalje tvrdim da je kanibalizam jedini simptom koji ne bi bio odmah sumnjiv u Japanu!

Obratite nam se s komentarima: koliko se u vašim grupama za igranje prati kult novih igara i kakav je interes za njih? Postoje li neke teme koje se češće pojavljuju u vašim igrama ili ste poput nas i ne poznajete takve granice?

 

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.