Igra na dan – Galaxy Trucker

Premda će uz određeno društvo svaka igra postati izuzetno kompetitivno iskustvo, ovaj tjedan nudimo na izbor za igranje neke igre koje će većini igrača omogućiti opušteniju igru. Neke igre koje ćemo predstaviti ovaj tjedan djeluju opuštajuće zbog samog načina igre, dok druge svojom tematikom i najokorijelijim stratezima pomažu spuštanju u nižu brzinu i uživanje u igranju. Prva igra koju preporučamo zove se Galaxy Trucker. Izdana je prije cijelog desetljeća 2007. godine.

Uvodna priča u ovu igru predstavlja igrače kao svojevrsne svemirske kamiondžije. Prije putovanja i prijevoza tereta, svaki igrač morat će sam složiti svoj brod od pločica koje predstavljaju dijelove. Igrač koji prvi složi brod dovoljno sposoban za vožnju kreće na putovanje s manjom prednošću. Pri gradnji broda potrebno je imati dovoljan broj motora za kretanje, lasera za obranu, teretnog prostora i, naravno, dobru posadu. Tek kada krenete na putovanje, shvatit ćete koliko je brod koji ste složili zapravo krhak i da su šanse privođenja putovanja cilju zapravo lutrija. Jednom kada se pomirite s ovim činjenicama i opustite, igra će vam biti puno zabavnija. Kada su sve kartice putovanja otkrivene, ovaj postupak se ponavlja još dva puta, s većim i hrabrijim brodovima.

Društvene igre koje uključuju vremenski faktor u igranje rijetko se mogu karakterizirati kao opuštajuće. U ovom slučaju pomaže činjenica da je interakcija među igračima, premda natjecateljska, svedena na reakcije igrača nakon što prvi igrač bacanjem kockica utvrdi s koje strane stiže kiša meteora, koju svi igrači jednako prolaze. Za igru postoji više nadogradnji koje donose nove nacrte brodova, misije, opasnosti na putu ili pak vrste svemiraca koji služe kao posada. Kao priča iz svijeta ove igre ove godine izdan je i roman. Igru je dizajnirao čeh Vlaada Chvatil i namijenjena je igranju za dva do četiri igrača. Očekivano vrijeme igranja je nešto više od sat vremena, a sugerirani suigrači su starija djeca i odrasli.

Broj igrača: 2-4

Očekivano vrijeme igranja: nešto više od sat vremena

Preporučeni suigrači: igra za djecu 10+ i odrasle