Igra na dan – Waggle Dance

U igri Waggle Dance svaki igrač ima svoju košnicu pčela. Waggle Dance je obiteljski orijentirana društvena igra iz 2014. Ova simpatična igra osvojila je 2015. godine nagradu za najbolju obiteljsku društvenu igru na konvenciji UK Games Expo. Sam pojam Waggle Dance označava ples kojim pčele komuniciraju.

Svaki igrač počinje igru s određenim brojem kockica sa šest strana u svojoj boji. Kockice umjesto točkica za brojeve imaju male heksagone, a umjesto broja jedan nalazi se pčela. Tijekom igre, igrači će strateški birati akcije svojih pčela prema broju kockice. Osim sakupljanja cvijetnog peluda različitih boja i pravljenja meda, akcije uključuju stvaranje novih pčela i proširivanja kolonije. Prvi igrač koji napravi sedam polja s medom je pobjednik.

Osim natjecanja za akcije vezane za određene brojeve, igrači su uglavnom samostalni u izgradnji svojih kolonija pčela. Ova igra može se igrati u dva do četiri igrača, a jednako je zabavna za djecu i odrasle. Očekivano trajanje igre je oko sat vremena. Igra nije jezično zahtjevna i osim pravila, komponente su prekrivene slikovnim uputama. Kao svaka prava europska igra postavljanja radnika i ova ima mnoštvo kvalitetnih drvenih i plastičnih kockica. Vizuali su šareni i veseli, baš poput teme.

Broj igrača: 2-4

Očekivano vrijeme igranja: oko sat vremena

Preporučeni suigrači: igra za djecu 10+ i odrasle