Igra na dan – The Witcher Adventure Game

The Witcher Adventure Game je igra iz 2014. godine koja se zasniva na romanima poljskog autora Andrzeja Sapkowskog. Radi se o jednom od rijetkih autora s neengleskog govornog područja čija su djela zaživjela na raznim medijima poput franišize video igara i stripova. Autor je osmislio fantastičan svijet koji se bazira na mitologiji srednje i istočne Europe. Igrači preuzimaju uloge jednog od četiri prominentna lika iz serijala. Uz glavnog junaka Geralta od Rivije, tu su još i čarobnica Triss Merigold, patuljak ratnik  Yarpen Zigrin i putujući bard Dandelion.

Svaki od navedenih likova ima svoje afinitete i drugačije zadanu početnu lokaciju. Sama ploča za igranje predstavlja kartu svijeta Witchera i igrači se kreću od grada do grada istražujući avanture. Postoje tri osnovne vrste avanture: one u kojima je riješavanje povezano za borbene sposobnosti, one u kojima riješavanje ovisi o upotrebi magije i one u kojima će igrači morati pokazati svoje vještine diplomacije. Osim ilustracija i vizuala, kartice često znaju imati citate i opise situacija s kojima se likovi susreću. Efekt srednjovjekovnog epskog horora i fantastike prožima cijelu igru.

Budući da su likovi prema priči prijateljski nastrojeni saveznici, interakcija među igračima je natjecateljski dobronamjerna i jedna od boljih taktika za pobjedu je pomaganje drugima u riješavanju dodatnih zapleta. Neke bodove i dodatne zaplete moguće je riješiti samo uz pomoć drugih igrača. Pobjednik je osoba koja skupi najviše bodova riješavajući avanture. Igra završava nakon što netko od igrača riješi tri avanture. Ovisno o vremenu koje igrači žele provesti u igri, moguće je korigirati broj avantura potrebnih za pobjedu. Preporuča se igranje u maksimalnom broju igrača, a očekivano vrijeme trajanja igre je od dva sata pa na više. Preporučena publika su mladi i odrasli zbog tema horora i lova na čudovišta.

Broj igrača: 2-4

Očekivano vrijeme igranja: preko dva sata

Preporučeni suigrači: igra za mlade 14+ i odrasle