Igra na dan – Tokaido

Ultimativna igra putovanja Tokaido izdana je 2012. godine. Smještena je u Japan i predstavlja putovanje cestom Tokaido dugačkom 514 kilometara iz današnjeg Tokija do Kyota. Samo putovanje je svojevrsno hodočasničko iskustvo. Put je sam sebi svrha, a sva iskustva, fizička i duhovna, koja doživite na njemu jednako su bitna

Igrači imaju na izbor nekoliko hodočasnika od kojih svaki ima svoje afinitete i sposobnosti. Mehanika je vrlo jednostavna i nema kockica. Igrači, počevši od posljednjeg, pomiču se na ploči onoliko mjesta koliko žele. Bodove možete osvojiti zastajući na što više mjesta, jedući domaće specijalitete, posjećujući toplice i hramove, upoznajući zanimljive ljude i naravno kupovinom raznih sitnica i suvenira. Ovo je igra u kojoj će se svi otimati za zadnje mjesto.

Rijetko koja igra će tako dobro zabaviti bake i unuke, a opet biti dovoljno zabavna za zahtjevnije igrače. Vrlo opuštajuća igra za  dva do pet igrača koja će trajati nešto manje od sat vremena. Dobar izbor za nove igrače i one koji ne vole teške i komplicirane igre.

Broj igrača: 2-5

Očekivano vrijeme igranja: do 1 sat

Preporučeni suigrači: jednako zabavna za djecu 6+ i odrasle

 

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.