Igra na dan – Santorini

Nakon dosadašnjih zaista udaljenih udaljenih lokacija koje smo ovaj tjedan obišli evo jedne malo bliže – Santorini. Ovaj grčki otok dijeli ime s društvenom igrom, čija je zadnja varijanta izdana 2017. Ideja koja je u razvoju posljednjih trideset godina svoj trenutak je dočekala uz pomoć Kickstarter crowdfundinga.

Ova naizgled jednostavna igra traje oko dvadeset minuta. Svaki igrač dobiva karticu jednog grčkog božanstva ili mitološkog bića. Sve kartice, osim prekrasne ilustracije, imaju određenu sposobnost. Igrači u svome krugu mogu napraviti dvije stvari: pomaknuti svoju figuricu i sagraditi kat karakterističnih bijelih tornjeva s plavim kupolama. Premda je naznačena mogućnost igranja za dva do četiri igrača, preporuka je za igranje u dva igrača.

Igra strateški suprotstavlja dva do četiri igrača u otvorenoj utrci tko će prvi popeti svoju figuricu na vrh bijelog tornja. Jednom kada je na vrhu sagrađena plava kupola na toranj se više ne može popeti. Sama igra oponaša otok Santorini, pa je tako ploča na kojoj se igra uzdignuta na plastičnom postolju koje simbolizira otok. Zbog motorike sastavljanja tornjeva ova igra prikladna je za djecu i odrasle. Dovoljno je jednostavna za dječje razumijevanje, a opet može zaokupiti pažnju odraslih i pretvoriti ovu šarenu igru u okršaj šahista.

Broj igrača: 2-4

Očekivano vrijeme igranja: oko 20 min

Preporučeni suigrači: jednako zabavna za djecu 6+ i odrasle

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.